Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Martie 2018
Vizualizari: 805
Comentează add

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că în acţiunile din teritoriu se vor folosi cabinete medicale mobile. Vaccinarea ar putea fi unul dintre obiectivele acestora.

Cabinete medicale mobile pentru zonele rurale defavorizate

radiojurnal

 

Autorităţile sanitare au în vedere lansarea unor campanii din uşă în uşă pentru a promova anumite aspecte legate de îngrijirile medicale.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat în cadrul unei dezbateri publice că în acţiunile din teritoriu se vor folosi cabinete medicale mobile, iar în ceea ce priveşte serviciile care vor fi promovate, vaccinarea ar putea fi unul dintre obiectivele acestor viitoare campanii.   

"Eu văd foarte utilă funcţionarea acestor cabinete medicale mobile, care se pot deplasa în zonele rurale defavorizate, acolo unde ştim că nu există nici cel puţin centre de permanenţă. Rolul lor este, pe lângă asistenţa medicală pe care o pot acorda cu sprijinul medicilor voluntari care se implică în acest tip de proiect, să facă educaţie. Vorbim aici şi despre cabinetele stomatologice mobile. Un rol foarte mare în prevenirea bolilor, mă refer la igiena orală, îl are educaţia, până la urmă. De aici, lipsa de educaţie duce la afecţiuni grave", spune ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Rodica Nassar a adăugat că viitoarele caravane care vor folosi acest tip de asistenţă medicală ar putea fi utile şi în ceea ce priveşte depistarea precoce, în comunităţile defavorizate, a cancerului de sân.


Etichete sănăttecabinete medicaleSorina PintearuralRodica Nassarbolicancer sânvaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live