Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

16 Octombrie 2017
Vizualizari: 602
Comentează add

Se aşteaptă o reacţie de la Guvernul Spaniei, însă cel mai probabil răspunsul liderului catalan va fi considerat un răspuns afirmativ la întrebarea privind declararea independenţei

C. Puigdemont evită să spună clar dacă a declarat independenţa Cataloniei

annamaria-damian

 Carles Puigdemont. Foto: barcelonas.com.

În Spania, premierul  provinciei Catalonia, Carles Puigdemont, a evitat şi luni, 16 octombrie, să spună clar guvernului de la Madrid dacă a declarat sau nu independenţa regiunii. Autorităţile spaniole aşteptau un răspuns dar potrivit presei de la Barcelona el a trimis deja o scrisoare de mai multe pagini la Madrid. Este aşteptată acum şi reacţia autorităţilor spaniole.

Împreună cu scrisoarea transmisă guvernului de la Madrid, Carles Puigdemont transmite premierului spaniol o copie a legii referendumului catalan, declarată neconstituţională, şi critică intervenţia poliţiei, precum şi procesele intentate membrilor guvernului său.

Carles Puigdemont lansează totuşi două propuneri în scrisoarea de răspuns: pe de o parte cere o rectificare a măsurilor de control al bugetului, dar şi oprirea dosarelor intentate mai multor membri ai guvernului regional şi lui însuşi, şi pe de altă parte cere o reuniune cu premierul Mariano Rajoy pentru a ajunge la acorduri.

Se aşteaptă o reacţie de la Guvernul Spaniei, însă cel mai probabil acest răspuns al liderului catalan va fi considerat un răspuns afirmativ la întrebarea: "aţi declarat sau nu independenţa Cataloniei?".

În acest caz, guvernul central ar putea activa o serie de măsuri excepţionale, între care controlul securităţii regiunii şi gestionarea integrală a administraţiei catalane.


Etichete Carles PuigdemontMariano RajoyindependenţăCataloniareferendumConstituţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live