Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Mai 2018
Vizualizari: 294
Comentează add

Tăriceanu este de părere că funcţionarii publici pot fi sancţionaţi pentru abuz în serviciu prin demersuri administrative şi nu pe baza unei prevederi din Codul Penal.

C. P. Tăriceanu: Abuzul în serviciu este o moștenire comunistă

radiojurnal

Liderul ALDE Călin Popescu Tăricean. Foto: Agerpres.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că în România, absorbţia fondurilor europene şi implementarea proiectelor sunt deficitare, pentru că funcţionarii din ministere nu mai vor să semneze şi să se mai angajeze în niciun fel.

El este de părere că funcţionarii publici pot fi sancţionaţi pentru abuz în serviciu prin demersuri administrative şi nu pe baza unei prevederi din Codul Penal.

Călin Popescu-Tăriceanu: Eu aş fi de părere să ne raportăm la legislaţia europeană care constituie un model, fără îndoială şi pentru România, să ne uităm că sunt ţări în care nu există această prevedere de abuz în serviciu, să ţinem cont de faptul că această prevedere este o moştenire din perioada comunistă şi să facem un Cod penal care să fie modern şi comparabil cu prevederile care se regăsesc la nivel european. Să ştiţi că am discutat, de exemplu, cu reprezentanţii unor ţări mari din UE, unde nu există această prevedere în Codul penal.


Etichete Călin Popescu-TăriceanuRomâniaabsorbţia fondurilor europeneimplementarea proiectelordeficitarefuncţionarii publicicodul penal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live