Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

24 Aprilie 2018
Vizualizari: 6075
Comentează add

Senatorul PSD Claudiu Manda, ales preşedinte al Comisiei speciale pentru modificarea legilor securităţii naţionale.

C. Manda, preşedinte al Comisiei pentru modificarea legilor securităţii

alina-stanuta

Senatorul PSD, Claudiu Manda. Foto: Agerpres.

Social-democratul Claudiu Manda a fost ales preşedinte al Comisiei speciale pentru modificarea legilor securităţii naţionale. De altfel, este prima şedinţă a acestei comisii.


Comisia specială urmează să modifice legile siguranţei naţionale. Preşedintele acesteia, Claudiu Manda, declara în urmă cu puţin timp că îşi propune să finalizeze pachetul legislativ până la vacanţa parlamentară.

Astăzi, în prima şedinţă a fost aleasă conducerea comisiei, deputatul PNL Răzvan Prişcă urmând să deţină funcţia de vicepreşedinte.

Membrii comisiei vor solicita serviciilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, inclusiv CSAT, să transmită parlamentului propunerile de modificare a legislaţiei, spunea Claudiu Manda.

El adăuga că vor fi luate în considerare şi toate proiectele legislative care se află în dezbatere în parlament şi vorbea despre necesitatea modernizării actualei legislaţii.

Claudiu Manda: Vorbim de legi din '91, modificate pe ici, pe colo, sau legi din '98 sau legi din '92, vorbim de ameninţări la adresa securităţii naţionale care nu mai au legătură cu ce se întâmpla în '91. Clar e că e nevoie să legiferăm în acest sens, vorbim de respectarea drepturilor omului şi de măsurile acestea intruzive care ar trebui reglementate  foarte bine, vorbim de posibilităţi de abuzuri. Sunt mai multe lucruri de stabilit dar, reept, este foarte important să împrospătăm legislaţia.

Comisia specială şi-a început lucrările, în ciuda criticilor opoziţiei, care nu consideră oportună înfiinţarea ei, în condiţiile în care există deja comisii permanente cu atribuţii aici, în parlament.


Etichete Senatorul PSDClaudiu Mandapreşedinte al Comisiei speciale pentru modificarea legilor securităţii naţionaledeputatul PNL Răzvan Prişcă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live