Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

12 Aprilie 2018
Vizualizari: 1066
Comentează add

Audierea fostului preşedinte al ANI, Horia Georgescu, la Comisia parlamentară pentru controlul SRI

C. Manda: Fostul şef al SRI, George Maior, a minţit în timpul audierii

catalin-purcaru

Fostul preşedinte al ANI, Horia Georgescu. Foto: Arhivă.

Fostul şef al SRI, George Maior, a minţit în timpul audierii sale în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii acestei instituţii.

Acuzaţia a fost făcută, astăzi, de preşedintele comisiei Claudiu Manda, după o nouă audiere a fostului preşedinte al ANI, Horia Georgescu. Redactorul nostru Cătălin Purcaru are detalii.

Reporter: Timp de aproximativ cinci ore membrii comisiei au fost interesaţi să afle, printre altele, care a fost relaţia dintre fostul director al SRI, George Maior, actualul ambasador al României la Washington, şi fostul preşedinte al ANI, Horia Georgescu. La prima sa audiere în Comisia pentru controlul activităţii SRI, Horia Georgescu spunea că relaţia sa cu George Maior a fost de prietenie, în timp ce fostul director al Serviciului a negat acest lucru. După audierea de astăzi a lui Horia Georgescu preşedintele comisiei, senatorul social-democrat Claudiu Manda, a susţinut că George Maior nu ar fi spus adevărul în faţa parlamentarilor, ca atare, actualul ambasador în SUA va fi invitat de urgenţă la comisie pentru a clarifica toate aspectele prezentate de fostul preşedinte al ANI.

Claudiu Manda: Considerăm că domnul Maior ne-a minţit. Nu are cum să se cunoască vag persoane care s-au întâlnit la sediul SRI, la sediul ANI, la restaurant sau la domnul Horia Georgescu acasă. Domnul Horia Georgescu a venit şi ne-a comunicat că după ce promovase sau ţinuse examenul de a fi nominalizat preşedinte ANI procedura presupunea ca Senatul României să-l valideze printr-un vot. Era o perioadă în care nu era cvorum. S-a plâns la domnul Maior pe acest caz, domnul Maior l-a asigurat că va fi în regulă şi a fost prima şedinţă în care s-au întrunit senatorii şi au putut să ia o decizie.

Reporter: Horia Georgescu a venit inclusiv cu probe în sprijinul afirmaţiilor sale, constând în SMS-uri - a precizat preşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SRI.


Etichete Audierea fostului preşedinte al ANIHoria GeorgescuComisia parlamentară pentru controlul SRIclaudiu mandageorge maiorsri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live