Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Martie 2017
Vizualizari: 928
Comentează add

Camera Deputaţilor a aprobat propunerea legislativă care stabileşte că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

C. Deputaților: Familia se întemeiază pe căsătoria dintre bărbat şi femeie

radiojurnal

Foto: Arhivă/Pixabay.com.

Camera Deputaţilor a aprobat pe articole propunerea legislativă care stabileşte că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Documentul legislativ se bazează pe o iniţiativă cetăţenească semnată de aproape trei milioane de români şi a fost susţinută în Plenul Camerei Deputaţilor de toate grupurile parlamentare.

În forma elaborată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, documentul propune revizuirea Constituţiei în sensul precizării că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi nu între soţi, aşa cum prevede acum legea fundamentală.

Totodată, se stabileşte că această revizuire a Constituţiei se aprobă prin referendum.

Deputatul PNL Andrei Gheorghe a declarat că proiectul de lege presupune apărarea familiei.

Andrei Gheorghe: Nu se restrânge absolut niciun drept. Nu avem de-a face cu nicio restrângere de legislaţie, avem de-a face cu o clarificare a legislaţiei şi cu o întărire a ceea ce reprezintă familia în România.

Propunerea de revizuire a Constituţiei nu îngrădeşte drepturile nimănui - a spus şi deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian: Credem că familia este o instituţie fundamentală a poporului român şi în fundamentele poporului român familia trebuie definită în acest fel. Acesta este mesajul nostru, care este în acelaşi timp un mesaj tradiţionalist, dar un mesaj care priveşte către viitorul acestei naţiuni, dar în acelaşi timp şi un mesaj de toleranţă.

Pentru a fi adoptată propunerea de revizuire a Constituţiei are nevoie de votul pozitiv exprimat de cel puţin 219 parlamentari, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.


Etichete Camera Deputaţilorpropunere legislativăfamiliacăsătoria dintre un bărbat şi o femeie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live