Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2017
Vizualizari: 527
Comentează add

Ministrul de interne s-a întânit astăzi cu sindicatele din ministerul de interne şi cu agenţii de poliţie care protestau în faţa instituţiei

C. Dan: Trebuie eliminate discrepanţele dintre categoriile de personal

radiojurnal

Ministrul de interne, Carmen Dan. Foto: Arhivă .

Ministrul de interne Carmen Dan, consideră că este nevoie de o grilă de salarizare care să elimine discrepanţele dintre diferitele categorii de personal din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională.

Ea a explicat că în urma discuţiilor pe care le-a avut în ultimele zile cu sindicatele din MAI au fost depuse mai multe amendamente în acest sens.

Carmen Dan: "Cei cu care m-am întâlnit astăzi, dar şi celelalte sindicate reprezentative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au solicitat aplicarea corectă a prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1 din 2017, adoptarea legii salarizării unitare a personalului plătit din fondurile publice, semnarea acordului colectiv de muncă, schimbarea Legii nr. 360 din 2002, privind statutul poliţistului, modificarea prevederilor Ordinului Ministerului Afacerilor Interne 577 din 2008, privind programul de lucru." 

Agenţii de poliţie au protestat astăzi la sediul Ministerului de Interne, cerând majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel de din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal.


Etichete Carmen Dansindicatele din MAIsalarizare unitară a bugetarilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live