Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

10 Ianuarie 2017
Vizualizari: 315
Comentează add

Ministrul de Interne a cerut prefecţilor ca prioritatea sã fie în continuare salvarea persoanelor aflate în situaţii critice sau cu urgenţe medicale

C. Dan: Închiderea drumurilor afectate de viscol trebuie făcută mai rapid

daniela-manuta

La Ministerul de Interne, a avut loc astãzi o şedinþã operativã privind gestionarea efectelor fenomenelor meteo periculoase. Ministrul Carmen Dan a cerut autoritãţilor responsabile sã acţioneze mai rapid în privinţa închiderii unor drumuri atunci când vremea nu mai permite circulaţia în siguranţã, iar intervenţiile sã fie fãcute operativ.

Reporterul RRA Daniela Mãnuţã a relatat că, pentru a evita situaţii neplãcute cum a fost cea de pe Autostrada Soarelui, unde zeci de persoane au rãmas blocate la sfârţitul sãptãmânii trecute, ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a cerut ca drumurile sã fie închise din timp şi sã fie verificat traseul, pentru a se asigura cã nu mai existã persoane blocate şi sã fie identificate spaţii unde acestea sã poatã fi duse.

Întrucât urmeazã un nou episod de vreme rea, ministrul a cerut prefecţilor ca prioritatea sã fie în continuare salvarea persoanelor aflate în situaţii critice sau cu urgenţe medicale. 

Carmen Daniela Dan: "Realimentarea cu energie electricã a localitãţilor unde se vor semnala întreruperi trebuie sã fie prioritarã. În acest sens, trebuie sã intervenim pentru deszãpezire în acele zone pe care deja le ştim ca fiind zone de risc, în aşa fel încât sã nu fim puşi în situaţia de a gãsi soluţii dupã ce avem acele segmente, acele cãi de acces înzãpezite."

Peste 8.000 de angajaþi ai Ministerului de Interne cu 2.000 de mijloace tehnice sunt mobilizaţi sã intervinã în continuare dacã va fi necesar. Ministrul Transporturilor, Rãzvan Cuc, a declarat cã sunt pregãtite peste 1.000 de utilaje de deszãpezire pentru intervenţie în judeţele atenţionate cu cod portocaliu şi galben de ninsori.


Etichete Carmen Daniela Danministrul de interneşedinţă operativăpregătiri pentru un nou episod de vreme rea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live