Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

16 Octombrie 2017
Vizualizari: 983
Comentează add

Ministrul de interne a explicat în faţa Camerei Deputaţilor că toate pensionările şi reangajările au avut loc ca urmare a legilor votate în parlament în unanimitate

C. Dan: În ministerul de interne posturile sunt ocupate în proporţie de 85%

angela-matei

Ministrul de interne, Carmen Dan, a adus astăzi clarificări în plenul Camerei Deputaţilor, în legătură cu pensionarea şi apoi reangajarea aceloraşi persoane în minister. Ea a precizat că pe timpul mandatului său toate angajările din Ministerul de Interne au fost făcute legal.

Reporterul RRA Angela Matei transmite că ministrul de interne a spus că toate pensionările şi reangajările din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au avut loc ca urmare a legilor votate în parlament în unanimitate. Ea a ţinut să precizeze că în prezent sunt ocupate doar 85% dintre posturi.

Ministrul a mai arătat că există un deficit de personal încă din 2015, când 1700 de persoane au intrat în sistem şi au ieşit 3.000, s-au accentuat în 2016 când au fost 5.000 de angajări, dar au plecat 12.500 de persoane, iar anul acesta au intrat 5.300 şi au ieşit din sistem 8.000.

Cu toate acestea, angajaţii Ministerului de Interne menţin nivelul de siguranţă la un nivel normal, spune Carmen Dan. În ceea ce priveşte cumulul pensiei cu salariul, Carmen Dan a subliniat că există doar 18 astfel de cazuri din cele peste 127.000 de posturi în plată din Ministerul de Interne.

Aceste situaţii sunt permise de lege, ca atunci când este vorba despre angajarea unor consilieri la cabinetul demnitarilor sau de numirea în funcţie de demnitate publică.

În cadrul dezbaterilor, deputatul PNL Florin Roman a susţinut că recentele pensionări din sistem pun în pericol zona de securitate publică şi siguranţă a cetăţeanului, în timp ce reprezentanţii USR au venit cu propuneri concrete, precum eliminarea cumulului pensiei cu salariul şi abrogarea pensiilor speciale.

Deputatul PMP Marius Paşcanu a atras în schimb atenţia că pierderea specialiştilor nu poate fi cuantificată numeric, în condiţiile în care ies la pensie tocmai cei care au acumulat experienţă.


Etichete Carmen Danministerul de interneCamera Deputaţilordeficit de personal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live