Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

26 Iunie 2015
Vizualizari: 1535
Comentează add

Cei care au cumpărat titluri de stat pentru populaţie, emise de Ministerul de Finanţe, le pot vinde, dacă doresc, începând de astăzi prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti.

BVB intermediază de astăzi tranzacţiile cu titluri de stat pentru populaţie

iulian-olescu

Bursa de Valori Bucureşti. Foto: facebook.com.

Cei care au cumpărat titluri de stat pentru populaţie, emise de Ministerul de Finanţe, le pot vinde, dacă doresc, începând de astăzi prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti.

Tranzacţiile vor putea avea loc înainte de scadenţa stabilită iniţial pentru 25 iunie 2017, când Ministerul de Finanţe va răscumpăra aceste instrumente şi va plăti dobânda aferentă.

Cei care doresc să tranzacţioneze titlurile de stat trebuie să ştie însă că au nevoie de un cont pe bursă, deschis fie la cele trei bănci care au intermediat emisiunea, adică BCR, BRD sau Raiffeisen, fie la o firmă specializată în intermedierea bursieră.

Un avantaj al titlurilor de stat pentru populaţie este acela că, atât câştigul de capital obţinut din vânzare, cât şi suma aferentă dobânzii nu se impozitează.

Pe de altă parte, trebuie avut în vedere faptul că, în funcţie de condiţiile pieţei, preţul de vânzare la un moment dat poate fi mai mic decât valoarea nominală de 1.000 de lei a titlului respectiv.

Reprezentanţii MFP consideră că prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie din ultimii 10 ani a avut succes, chiar dacă nu a fost subscrisă decât în proporţie de 65%, deoarece scopul principal era de creştere a culturii financiare a românilor şi de testare a pieţei.

La viitoarele emisiuni de titluri de stat pentru populaţie, cei de la Ministerul de Finanţe iau în calcul reducerea valorii nominale a unui titlu de la 1.000 la 100 de lei, pentru a oferi cât mai multor români posibilitatea de a achiziţiona astfel de instrumente financiare. 


Etichete Ministerul Finanţelor Publicetitluri de stat pentru populaţieBursa de Valori Bucureştidobandătranzacţiivaloare nominală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live