Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

8 August 2011
Vizualizari: 1366
Comentează add

În timp ce liderii principalelor economii ale planetei încearcă să prevină o prăbuşire financiară mondială, bursele asiatice au deschis şedinţa de tranzacţionare în scădere, după retrogradarea ratingului SUA.

Bursele din Asia au deschis în scădere moderată

alexandru-zugravu

Foto: Arhivă Reuters.

Bursele din Sidney, Tokyo şi Seul afişau în scădere la deschidere.

Decizia Agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor's de a retrage Statelor Unite prestigiosul rating Triplu A, de care se bucură emiţătorii de obligaţiuni cei mai fiabili, a fost anunţată vineri, după închiderea pieţelor şi existau temeri privind o mişcare de panică la redeschidere.

Aceasta însă nu a avut loc.

Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din grupul celor şapte mari puteri industriale s-au angajat, într-un comunicat, să ia toate măsurile necesare, pentru a sprijini stabilitatea financiară şi creşterea economică.

Ţările G7 s-au înţeles, de asemenea, să evite mişcările excesive pe piaţa schimburilor, potrivit ministrului de finanţe japonez, Yoshihiko Noda, citat de agenţiile de ştiri.

La Washington, directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a salutat această cooperare în care vede o contribuţie la menţinerea încrederii.

În ce o priveşte, Banca Centrală Europeană a anunţat că îşi va aplica activ programul de cumpărare de obligaţiuni pe piaţa secundară, fără a preciza în sprijinul cărei ţări vine.


Etichete burseAsiascăderebursa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live