Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 388
Comentează add

Bursele, afectate după restricțiile dure impuse din nou de mai multe țări

sorin-motatu

Foto: Arhivă.

Bursele din întreaga lume sunt puternic afectate după restricțiile dure impuse din nou de mai multe țări, în contextul pandemiei.

În Statele Unite, Bursa de pe Wall Street a închis ședința de tranzacționare în scădere, cu o depreciere semnificativă a indicelui Dow Jones, de aproape 4%.

Aceeași situație s-a înregistrat și la bursele asiatice, în timp și acțiunile marilor companii din Europa se află sub o presiune puternică, din cauza extinderii epidemiei de coronavirus.


Reporter: Sorin Moțatu - Bursele de la Paris și Frankfurt au atins minimul ultimelor cinci luni din cauza noilor restricții anunțate de urgență de guvernele francez și german pentru combaterea răspândirii COVID-19.

Banca Central-Europeană ar putea anunța astăzi noi măsuri de relaxare a politicii monetare, iar Comisia Europeană a propus noi măsuri fiscale pentru a combate impactul pandemiei.

Activitatea economică a scăzut din nou în octombrie în zona euro, sporind îngrijorările legate de o dublă recesiune, pe măsură ce un al doilea val al epidemiei se extinde pe continent. La București, grupul OMV Petrom a anunțat o scădere a profitului cu 70%, față de perioada similară a anului trecut.

Pandemia de COVID-19 continuă să aibă un impact major asupra evoluției economiei globale, afirmă reprezentanții companiei.

(PH)


Etichete bursepandemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live