Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

13 Februarie 2018
Vizualizari: 510
Comentează add

Acţiunile Altur, IAR Braşov şi Alumil Rom Industry au crescut cel mai mult astăzi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe o piaţă în care toţi indicii au avut evoluţii pozitive.

Bursa s-a închis astăzi “pe verde” cu o creştere a cotaţiilor

radu-dobritoiu

Acţiunile Altur, IAR Braşov şi Alumil Rom Industry au crescut cel mai mult astăzi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe o piaţă în care toţi indicii au avut evoluţii pozitive.

Astfel, preţul acţiunilor Altur a urcat cu 4,76%, al titlurilor IAR Braşov - cu 4,73%, iar în cazul Alumil Rom Industry cu 4,42%. Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Oil Terminal - 7,33%, Transilvania Construcţii - 6,25%, şi Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră - 6,21%.

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de marţi, iar rulajul s-a ridicat la 29,29 milioane de lei (6,29 milioane de euro). Tranzacţiile cu acţiuni au depăşit 28,31 milioane de lei (circa 6,08 milioane de euro).

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 13 acţiuni, s-a apreciat cu 0,35%, la 8.138,07 puncte, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a închis în creştere cu 0,37%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o apreciere de 0,46%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,23%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,38%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a câştigat 0,34%.

Pe piaţa reglementată, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale BRD - 6,555 milioane de lei, Romgaz - 3,961 milioane de lei şi Fondul Proprietatea - 3,091 milioane de lei.


Etichete Indice bursainchidere bursaBVBAlturIAR Braşov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live