Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

14 Februarie 2018
Vizualizari: 872
Comentează add

Bursa închide ''pe verde'' şedinţa de miercuri; acţiunile Dafora, creştere de peste 10%.

Bursa încheie şedinţa de azi “pe verde”, cu indici pozitivi

radu-dobritoiu

 

Acţiunile Dafora, Artego şi Oltchim au crescut cel mai mult miercuri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe o piaţă în care toţi indicii au avut evoluţii pozitive.

Astfel, preţul acţiunilor Dafora a urcat cu 10,37%, al Artego cu 6,8%, iar în cazul Oltchim cu 3,2%. Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la AAGES - 8,33%, Sinteza - 5%, şi Oil Terminal - 2,4%.

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de miercuri, iar rulajul s-a ridicat la 24,01 milioane de lei (5,15 milioane de euro). Tranzacţiile cu acţiuni au depăşit 21,62 milioane de lei (4,64 milioane de euro).

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 13 acţiuni, s-a apreciat cu 0,36%, la 8.167,16 puncte, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a închis în creştere cu 0,30%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o apreciere de 0,69%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,90%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,44%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a 'câştigat' 0,49%.

Pe piaţa reglementată, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale Băncii Transilvania - 6,19 milioane de lei, BRD - 3,6 milioane de lei, şi Romgaz (3 milioane de lei).


Etichete Crestere BursaIndici bursieriacţiuni Daforaactiuni Artegoactiuni OltchimBVBBursa de Valori Bucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live