Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 537
Comentează add

UDMR şi-a stabilit, la al cincisprezecelea congres al formaţiunii, planul de acţiune pentru următorii ani, în centrul căruia se află bunăstarea familiilor.

Bunăstarea familiilor, prioritatea UDMR pentru următorii ani

marcela-german

  Kelemen Hunor. Foto: facebook.com/kelemenhunor.rmdsz.

UDMR şi-a stabilit astăzi, la al cincisprezecelea congres al formaţiunii, planul de acţiune pentru următorii ani, în centrul căruia se află bunăstarea familiilor. 
 
Documentul principal adoptat la congres sintetizează sarcinile şi îndatoririle în acest ciclu guvernamental.
 
Este un document strategic, care subliniază că toate proiectele de dezvoltare, economia şi politicile publice trebuie să vizeze mai ales bunăstarea familiilor, potrivit liderului UDMR Kelemen Hunor:
 
Kelemen Hunor: Avem câteva concluzii după o analiză lungă: se nasc mai puţini copii. De aceea trebuie să găsim o soluţie prin care motivăm natalitatea, încurajăm familiile tinere să rămână acasă, trebuie să creăm locuri de muncă şi trebuie să ajutăm familia să nu fie o povară - dacă ai trei-patru copii, să ai un suport din partea statului. Trebuie să rezolvăm problemele demografice pe termen lung. Aici iarăşi vom veni în faţa coaliţiei, aşa cum noi ne-am asumat în iunie, cu o schimbare de filosofie politică, fiindcă sistemul actual nu a dat roade.
 
UDMR a dezbătut astăzi şi un document privind recensământul populaţiei din România, a cărui miză - spune Kelemen Hunor - este ca Uniunea să nu piardă încrederea comunităţii, iar procentul populaţiei maghiare să nu scadă, şi, tot în cadrul congresului, delegaţii au propus câteva mici modificări ale "Statutului UDMR".
 
 

Etichete udmrcongresbunastarea familiilorkelemen hunor(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live