Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

6 August 2018
Vizualizari: 552
Comentează add

Pentru autovehiculele cu greutate de peste 3,5 tone se va introduce taxarea în funcţie de distanţă şi greutate.

Bulgaria va introduce un nou sistem de taxare pe şosele

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhiva

Bulgaria intenţionează să introducă, de la începutul anului viitor, un nou sistem de taxare pe şosele, cu valori mai mari ale vinietelor.

Acestea vor putea fi plătite la benzinării, oficii poştale şi cu ajutorul telefoanelor inteligente, prin introducerea numărului de înmatriculare şi a duratei.

Corespondentul nostru, Petio Petkov, mai transmite că pe aproape toate drumurile bulgare vor fi instalate camere şi senzori de verificare.

Proprietarul unui automobil fără vinietă va fi oprit şi amendat pe loc, pe baza fotografiilor transmise într-un mod automat spre poliţia rutieră.

Pentru autovehiculele cu greutate de peste 3,5 tone se va introduce taxarea în funcţie de distanţă şi greutate. Noul sistem electronic de taxare va cuprinde 80% din şoselele bulgare.

Pe drumurile din categoria a patra se va putea circula gratuit.

Guvernul de la Sofia îşi motivează decizia invocând valoarea cu mult mai mare a taxelor de drum din Serbia şi Ungaria şi traficul intens de tranzit prin Bulgaria.


Etichete Bulgariasistem de taxare pe şosele

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live