Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

1 Mai 2019
Vizualizari: 550
Comentează add

Bulgaria va începe tratative cu SUA pentru importul de gaze lichefiate - a anunţat premierul Boiko Borisov la o conferinţă internaţională de profil, la Sofia.

Bulgaria va importa gaz lichefiat din SUA

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Hartă Bulgaria. Foto: www.cia.gov/

Bulgaria va începe tratative cu SUA pentru importul de gaze lichefiate - a anunţat premierul Boiko Borisov la o conferinţă internaţională de profil, la Sofia.

Construcţia legăţurii transfrontaliere a sistemelor de conducete cu Grecia prin care vor putea fi importate gaze americane va începe luna aceasta.

Din capitala bulgară transmite corespondentul RRA Petio Petkov:


Reporter: Boiko Borisov a declarat că Bulgaria va profita de subvenţiile oferite de guvernul american.

Aceasta va putea avea loc prin cooperare în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Prim-ministru a vorbit la conferinţa internaţională dedicată diversificării pe piaţa gazelor naturale. Adevărata diversificare va veni ca rezultat al concurenţei - a spus Borisov - dacă americanii oferă un preţ mai bun, vom achiziţiona gaze lichefiate.

'Vom putea ajunge la subvenţiile americane prin aportul nostru la bugetul Alianţei, prin bazele americane şi exerciţiile militare în Bulgaria, dar suntem la început de tratative. Diversificarea va contribui la realizarea unor preţuri competitive şi la un grad de securitate al livrărilor mai mare' - a adăugat prim-ministru.


În cadrul conferinţei ce a avut loc la Sofia, ministrul energeticii, Temenuzhka Petkova, a declarat că până la finele anului platforma de comerţ cu gaze naturale va putea deveni funcţională. În 2020 va intra în funcţiune conexiunea transfrontalieră a sistemelor bulgar şi elen de gazoducte.


Etichete bulgariaimportgaz naturalsuagaze lichefiate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live