Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

24 Septembrie 2010
Vizualizari: 1331
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a efectuat o vizită oficială la Sofia la invitaţia omologului său Gheorghi Părvanov.

Bulgaria sprijină România în problema romilor

ioana-dogaru

Preşedintele României, Traian Băsescu şi omologul său bulgar, Ghiorghi Părvanov. Foto: Agerpres.

Preşedintele bulgar Gheorghi Părvanov şi-a exprimat solidaritatea cu România cu privire la expulzarea romilor din Franţa, informează novinite.com.

Preşedintele Traian Băsescu a efectuat o vizită oficială la invitaţia omologului său Gheorghi Părvanov, aceasta fiind prima vizită a unui preşedinte român în Bulgaria din ultimii 7 ani, potrivit The Sofia Echo.

Preşedintele Bulgariei a demonstrat încă o dată, cu vizita preşedintelui Traian Băsescu, că nu împărtăşeşte poziţia rivalului său politic, primul ministru Borisov, cu privire la expulzarea romilor.

În timp ce România este dispusă să accepte anumite observaţii cu privire la punerea în aplicare a tuturor măsurilor de pre-aderare, nu este de acord că mecanismele instalate pentru a monitoriza progresele post-aderare din România şi Bulgaria să aibă o reflecţie asupra intrării lor în spaţiul Schengen, potrivit preşedintelui României Traian Băsescu.

Acesta a reamintit că Bulgaria şi România lucrează împreună pentru a îndeplini cerinţele de aderare la Spaţiul Schengen, potrivit novinite.com.

Preşedintele Gheorghi Părvanov a menţionat că România şi Bulgaria se îndreaptă spre aceleaşi soluţii privind problema romilor.

Acesta a menţionat că problema romilor este mai degrabă o problema unor cetăţeni ai Uniunii Europene decât  o problemă a cetăţenilor români şi bulgari.

În ceea ce priveşte proiectele hidroenergetice comune, preşedintele bulgar a delarat că Purvanov Silistra-Călăraşi şi Nikopol-Turnu Magurele ar trebui tratate ca o prioritate fiind un element nou finanţat de Comisia Europeană, informează The Sofia Echo.


Etichete Etnia romăTraian BăsescuBulgariavizităromiGheorghi Parvanov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live