Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

24 Octombrie 2020
Vizualizari: 296
Comentează add

Bulgaria și Statele Unite au semnat documente de colaborare în domeniul energiei nucleare și al securizării rețelelor 5G.

Bulgaria și SUA, acord în domeniul energiei nucleare și a tehnologiei 5G

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Bulgaria și Statele Unite au semnat documente de colaborare în domeniul energiei nucleare și al securizării rețelelor 5G.

Semnarea a avut loc în prezența premierului Boiko Borisov şi a secretarului de stat Mike Pompeo care a vorbit în regim de videoconferință.

Bulgaria va respecta regulamentele ce vor exclude, practic, participarea companiilor chineze la realizarea rețelei naționale 5G.

Colaborarea energetică nucleară se va concentra în extinderea Centralei Atomoelectrice Kozlodui, cu un nou bloc de 1.000 de megawați, concomitent cu Proiectul nuclear Belene, unde vor fi montate două reactoare rusești.

Borisov a abordat  şi construcția gazoductului de tranzit Turcia-Serbia pe care administrația americană îl vede făcând parte din proiectul Gazpromului - TurkStream.

Guvernul bulgar îl consideră parte componentă din rețeaua națională de gazoducte prin care vor fi tranzitate și gaze lichefiate americane.

Sofia este amenințată de sancțiuni, mai ales după dezvăluirile că în spatele constructorului Arkad se află subcontractori din Rusia. Borisov a declarat că Bulgaria a asigurat în întregime diversificarea în sectorul gazelor.


Etichete bulgariasuaenergie nucleara5g(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live