Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2020
Vizualizari: 339
Comentează add

Cele două țări intră astfel în perioada obligatorie de doi ani premergătoare adoptării monedei euro - a anunțat, ieri, Banca Centrală Europeană.

Bulgaria și Croația, acceptate în mecanismul ratelor de schimb ERM II

radiojurnal

Foto: Arhivă. 

Bulgaria și Croația au fost acceptate să se alăture mecanismului ratelor de schimb, cunoscut ca ERM II, o perioadă obligatorie de doi ani înainte de adoptarea monedei euro, a anunțat, ieri, Banca Centrală Europeană.

Bulgaria și Croația se vor alătura și Uniunii Bancare, ceea ce înseamnă că principalele lor bănci vor fi plasate sub directa supervizare a Băncii Central-Europene, începând din 1 octombrie.

Cele două state vor trebui să petreacă cel puțin doi ani în ERM II înainte de a demara pregătirile practice pentru a se alătura zonei euro, un proces care durează de obicei un an, astfel că vor deveni membre ale zonei euro cel mai devreme în 2023.

În urmă cu o lună, BCE a anunțat că niciuna din țările candidate nu îndeplinește criteriile de aderare.

Potrivit raportului, România nu îndeplinește în prezent niciunul dintre cele patru criterii economice necesare pentru adoptarea monedei euro, respectiv stabilitatea prețurilor, soliditatea finanțelor publice, stabilitatea cursului de schimb și convergența ratelor dobânzilor pe termen lung.


Etichete (ii)ERM IIbulgariacroatia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live