Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

12 August 2021
Vizualizari: 398
Comentează add

Ar fi al treilea scrutin în acest an, după ce formaţiunea anti-sistem ITN a renunţat formarea guvernului.

Bulgaria se îndreaptă spre noi alegeri parlamentare anticipate

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

  Foto arhivă

La Sofia, Parlametul se întruneşte astăzi nu pentru a vota un nou guvern, ci pentru a se pronunţa asupra deciziei premierului desemnat de a renunţa la mandat. O situaţie fără precedent, care îndreptă Bulgaria către noi alegeri anticipate.

Ar fi al treilea scrutin în acest an, după ce formaţiunea anti-sistem ITN a renunţat formarea guvernului.

Liderul partidului, câtăreţul şi moderatorul de televiziune Slavi Trifonov a retras propunerea de cabinet cu doar câteva ore înainte de votul în Parlament. Transmite, din Sofia, Petio Petkov.

Declarația lui Trifonov a fost precedată de refuzul socialiștilor de a sprijini guvernul ITN, dacă nu va fi retras Peter Iliev, consul onorific al statului Barbados, lansat pentru vice-prim-ministru și ministru de interne. Bulgaria Democrată şi INI au decis, de asemenea, să voteze, ca şi GERB, împotriva guvernului.

Liderul Bulgariei Democrate, Hristo Ivanov, a declarat că deputaţii săi nu vor cumpăra "pisica în sac", făcând aluzie la refuzul lui Trifonov de a coordona cu potenţialii săi aliaţi componenţa şi politica guvernului. Parlamentul a votat decizia cadidatului la postul de prim-ministru Plamen Nikolov de a renunţa la mandat, o situaţie fără procedent în istoria ţării.

Predomină prognozele că Bulgaria se îndreaptă spre noi alegeri parlamentare anticipate, concomitent cu cele prezidenţiale. GERB, al ex-premierului Borisov, a profitat de ocazie pentru a-şi acuza oponenţii de amatorism şi iresponsabilitate faţă de interesele ţării.

(RS)


Etichete bulgariaalegeriparlament(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live