Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 256
Comentează add

Cu un procent de vaccinare sub 20, Bulgaria se confruntă cu probleme tot mai grave, fiecare al cincilea test PCR este pozitiv, o creştere de 10 ori faţă de iunie.

Bulgaria se confruntă cu agravarea situației epidemiologice

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto - arhivă

Bulgaria se confruntă și ea cu agravarea situației epidemiologice, pe fondul unei rate de vaccinare chiar mai scăzută decât a României, potrivit corespondentului RRA.

Cu aproape de 3.500 de infectați în ultimele 24 de ore și peste 780 de spitalizări zilnic, medicii cer carantină națională, dar măsurile anunțate de autorități sunt deocamdată modest.


Corespondenţă din Sofia - Reporter: Petio Petkov - Cu un procent de vaccinare sub 20, Bulgaria se confruntă cu probleme tot mai grave, fiecare al cincilea test PCR este pozitiv, o creştere de 10 ori faţă de iunie.

Decesele, la un milion de locuitori în ţară, se menţin în jurul cifrei de 20, din care 90% nevaccinaţi. Spitalizările au depășit 5.600, 9% la secțiile de terapie intensivă. Ieri au fost aplicate mai puțin de 8.000 de doze de vaccin. Îîn pofida deschiderii unor secții COVID noi, locuri în spitale se găsesc foarte greu.

Președintele Asociației Medicilor de Familie, Gheorghi Mindov,a avertizat că situația este la fel de gravă ca cea din toamna trecută. El a cerut un lockdown total în următoarele două săptămâni. Măsurile însă sunt destul de timide.

De mâine, la Sofia, care a intra în zona roșu închis, vor fi amânate sărbătorile de familie, conferințele și alte evenimente publice, închise sălile de fitness, bazinele şi centrele spa, cinematografele și teatrele vor funcționa cu 30% din locuri, restaurantele cu cel mult un client la opt metri pătrați, școlile cu jumătate din clasele 6 - 12, pe rând, în regime de la distanţă.

(RS)


Etichete bulgariaepidemiecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live