Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

21 Septembrie 2021
Vizualizari: 469
Comentează add

Campania de vaccinare nu dă rezultate. Se aplică o nouă strategie de combatere a pandemiei prin organizarea de zone de consultații și tratament gratuit ptr cazuri ușoare și medii.

Bulgaria pe primul loc în Europa, la decesele provocate de COVID

radio-romania-actualitati

  Foto - arhivă

Bulgaria este pe primul loc în Europa, după numărul deceselor provocate de COVID, iar situaţia epidemiologică continuă să se deterioreze, numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 18% faţă de săptămâna trecută.

Campania de vaccinare nu dă rezultate, de aceea se aplică o nouă strategie de combatere a pandemiei, potrivit lui Petio Petkov, corespondentul RRA la Sofia. 


Petio Petkov: În cele 28 de judeţe au fost organizate până acum 50 de zone în care pacienţii cu simptome uşoare şi medii, ca greutate, vor putea fi consultaţi şi să primească reţete pentru medicamente gratuite. În următoarele 2 săptămâni vor fi organizate încă 100 de zone. Prin noua organizare a tratamentului se va uşura activitatea spitalelor - a declarat adjunctul ministrului sănătăţii, Dmitar Petrov. Cazurile cele mai uşoare pentru care nu este nevoie de medicamente speciale vor fi tratate în continuare de medicii de familie, de la distanţă. La baza testelor pozitive ei vor putea prescire medicamente gratuite din lista aprobată de Casa Naţională de Sănătate. Ministerul Sănătăţii a asigurat finanţarea personalului medical şi echipamente în valoare de 25.000 de euro pentru fiecare zonă COVID. În acest scop, clincile şi spitalele au semnat anexe la contractele cu Casa Naţională, farmaciile însă au cerut clarificări în privinţa decontării medicamentelor gratuite, valoarea acestora pentru cazurile cele mai uşoare este în medie de 35 de euro. În vederea reducerii gradului de infectare a crescut numărul controalelor pentru respectarea măsurilor antiepidemiologice, îndeosebi în localuri şi săli de fitness, în mai multe oraşe au fost temporar închise restaurante şi baruri ce au funcţionat după ora limită stabilită. Asociaţia Proprietarilor de Localuri a protestat acuzând Poliţia de abuz de forţă. La Varna, au avut loc proteste împotriva impunerii obligativităţii vaccinării la nivel de firmă sau de instituţie. Situaţia epidemiologică continuă să se deterioreze, procentul probelor pozitive este aproape de 10, spitalizările sunt 4.750, din care 391 la secţiile de Terapie Intensivă, creşterea faţă de săptămâna precedentă este 18 procente; numărul deceselor, de la începutul epidemiei, a depăşit 20.000, la acest capitol, ţara se află pe primul loc în Europa.


Etichete bulgariacampania de vaccinarezone de consultații20.000 decesepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live