Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

4 Septembrie 2015
Vizualizari: 1489
Comentează add

Potrivit unui studiu realizat de specialişti în probleme de obezitate, Bulgaria ocupă locul cinci în UE la capitolul obezităţii infantile, spune medicul Svetoslav Hangiev.

Bulgaria, pe locul 5 în UE în ceea ce priveşte obezitatea adolescenţilor

rador

Foto: blog.baucominstitute.com

Potrivit unui studiu realizat de specialişti în probleme de obezitate, Bulgaria ocupă locul cinci în UE la capitolul obezităţii infantile, a comunicat conf. Svetoslav Hangiev, membru al conducerii Academiei Europene de Ştiinţe ale Alimentaţiei, preşedinte al Asociaţiei Bulgare de Studiu al Obezităţii şi Bolilor Conexe. 
 
Un forum internaţional care se desfăşoară în staţiunea Albena dezbate aspectele îngrăşării şi suprapoderabilităţii la copii şi urmările care rezultă din aceasta, scrie standartnews.com, transmite RADOR
 
Studiul prezentat se bazează pe cercetările şi analizele efectuate cu copii din 32 de state din regiunea Europei, împreună cu 53 de membri a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). 
 
Înaintea Bulgariei, cu un procent mai mare de obezitate se află doar Irlanda (23,1%), Albania (22%), şi Georgia (20%), Bulgaria având procentul de 19,8%, dar OMS prevede că în următorii 15 ani, nivelurile îngrăşării la toate vârstele vor creşte, astfel încât în anul 2030, 89% din populaţiţia bulgară va fi suprapoderală" a susţinut oficialul. 
 
Specialiştii atrag atenţia că obezitatea conduce la boli grave precum hipertonia arterială, diabetul ş.a. şi recomandă preventiv alimentaţia raţională şi mişcare. 
 

Studiul este însoţit de un tabel care indică faptul că în Bulgaria, săptămânal, copiii petrec 25,7 ore în faţa televizorului. În acest tabel, pe poziţia anterioară se situează România cu 22,7 ore petrecute săptămânal de copii la televizor, precedată de Franţa cu 19,7 ore, de Portugalia şi Grecia cu câte 17,5 ore, Belgia cu 15,5 ore şi Olanda cu 14,5 ore.  


Etichete obezitatesupraponderealimentaţiemişcaresportfast-foodTVInternetBulgariaSvetoslav Hangiev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live