Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

2 Noiembrie 2021
Vizualizari: 458
Comentează add

Bulgaria a raportat un număr-record de decese zilnice de la începutul pandemiei, iar situația din spitale este la limită.

Bulgaria, număr-record de decese zilnice de la începutul pandemiei

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

Bulgaria a raportat un număr record de decese zilnice de la începutul pandemiei, iar situația din spitale este la limită. Pe fondul agravării crizei sanitare, profesorii și părinții au protestat față de introducerea testelor anti-COVID în școli.

Corespondenţă din Sofia - Reporter: Petio Petkov - La o populaţie aproape de trei ori mai mică față de cea a României, decesele ieri au fost 310 din care 94% nevaccinaţi, numărul de la începutul epidemiei a dpăşit 24.300. La spitale se află 8.030; ieri, spitalizările au fost 1.341, din care 90% nevaccinaţi. La secţiile de terapie intensivă se află 669, cele mai multe cazuri sunt la Sofia, Plovdiv şi Varna. Vaccinările au scăzut ieri până la 14.545. 

La o întâlnire cu şefi ai organizaţiilor profesionale şi ale pacienţilor, ministrul Sănătăţii, Katsarov, a declarat că în faţa dezastrului naţional toţi sunt uniţi. Câteva medii au informat că în eventualitatea unui nou set de măsuri, ministrul şi-a asigurat sprijinul medicilor şi asistentelor. Guvernul insă va încerca să menţină măsurile actuale pană la alegerile anticipate şi cele prezidenţiale de la 14 noiembrie. Sunt vaccinate numai 45% din asistente şi 40% din medicii dentişti. În urma tensionărilor din ultimul an defiticul de asistente a depăşit 35 de mii.


Etichete (ii)bulgariaimbolnavirirecordpandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live