Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iunie 2016
Vizualizari: 1083
Comentează add

Premierul bulgar Boiko Borisov declară că Bulgaria nu vrea flotă NATO la Marea Neagră.

Bulgaria "nu vrea flotă NATO la Marea Neagră"

radiojurnal

Premierul bulgar, Boiko Borisov. Foto: ec.europa.eu.

Premierul bulgariei, Boiko Borisov, nu vrea flotă NATO la Marea Neagră. Declaraţiile premierului Bulgariei au fost făcute imediat după vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Bulgaria.

Reporter: Ionuţ Iordăchescu - Bună ziua tuturor! Bulgaria nu este de acord cu această iniţativă a României de a fi creată o forţă NATO la Marea Neagră. Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a spus pentru presa bulgară că nimeni nu ar trebui să pună la îndoială poziţia pro-NATO a Bulgariei, dar, cu toate acestea, "nu este acceptabil să înfiinţăm o flotă în felul în care a fost această idee propusă la întâlnirile cu premierul României şi cu preşedintele României; suntem împotriva ei".

Sunt declaraţiile lui Boiko Borisov şi vin la puţin timp după ce atât premierul României, Dacian Cioloş, cât preşedintele Klaus Iohannis au efectuat vizite la Sofia. Potrivit premierului bulgar, atât preşedintele ţării cât şi ministrul apărării de la Sofia se opun şi ei acestei idei, o idee iniţiată de România şi susţinută şi de Turcia. Această flotă la Marea Neagră pe care şi-o doresc cele două state riverane ar urma să fie încă o măsură de descurajare a Rusiei. Oficialii români se tem că Rusia încearcă să domine Marea Neagră.

A venit recent şi o reacţie din Rusia, de la un oficial rus, care a spus că NATO nu ar trebui să-şi consolideze puterea militară la Marea Neagră, pentru că Marea Neagră nu are nicio legătură cu NATO.

Realizator: Mulţumim pentru toate precizările!

Reţinem, aşadar, informaţia momentului: premierul Bulgariei, Boiko Borisov, nu vrea flotă NATO la Marea Neagră. Sunt declaraţii care vin însă după plecarea preşedintelui Klaus Iohannis.


Etichete Premierul bulgar Boiko BorisovBulgaria nu vrea flotă NATO la Marea Neagră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live