Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

26 Martie 2016
Vizualizari: 1648
Comentează add

Instalaţia de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei greco-bulgare va fi extinsă

Bulgaria întăreşte măsurile de securitate la frontiera cu Turcia şi Grecia

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Guvernul de la Sofia a hotarât să întărescă măsurile de securitate la frontiera cu Turcia şi Grecia. Ca urmare, va fi extinsă instalaţia de sârmă ghimpată şi de-a lungul frontierei greco-bulgare, a anunţat ministrul Apărării, Nikolai Nencev. 

Închiderea rutei prin Macedonia şi Serbia va putea devia traficul de migranţi prin Bulgaria. Primul ministru Boiko Borisov a declarat ieri, în parlament, că se impun măsuri urgente pentru întărirea pazei la frontiera cu Grecia. După el, în momentul de faţă principalul pericol va putea veni de acolo. Problema a devenit şi mai actuală în lumina atacurilor teroriste de al Bruxelles.

Primul ministru a mulţumit deputaţilor că au permis participarea forţelor armate la paza frontierei. Vizând ultimele decizii ale liderilor europeni pentru rezolvarea crizei refugiaţilor, Borisov a mai declarat că nu aşteaptă surprize dinspre frontiera cu Turcia. În schimb, probleme mult mai grave vor putea veni dinspre Grecia. Spre deosebire de cele din Macedonia, a spus el, taberele de refugiaţi în această ţară oferă condiţii mizere, în pofida celor 700 de milioane de euro primtie din bugetul Uniunii.

Partidul ultranaţionalist Ataka a introdus joi în parlament propunerea privind ridicarea de urgenţă a unei instalaţii de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei bulgaro-elene.

Ministrul Apărării, Nikolai Nencev a declarat că armata este pregătită să înceapă lucrările de construcţie în zonele cele mai sensibile. 

Primul ministru a anunţat că de câteva ori mari grupuri de migranţi au pornit spre frontiera cu Bulgaria, însă au fost oprite de forţele elene de ordine. Borisov a calificat drept foarte bună colaborarea cu Macedonia în problema migranţilor. Preşedintele acestei ţări, Gheorghi Ivanov, a adus în timpul ultimei sale vizite la Sofia hărţi în limba arabă pentru migranţi, cu rute care traversează Bulgaria în direcţia României şi Serbia.

Austria a cerut întărirea pazei de-a lungul frontierei de sud a Bulgariei. După atacurile teroriste de la Bruxelles a fost întărit controlul la punctele de frontieră, inclusiv pentru cetăţenii Uniunii Europene.

Guvernul Borisov va întări măsurile de securitate în staţiunile de pe litoral. În vara aceasta este aşteptat un număr record de turişti străini. Înscrierile de turişti ruşi, care creează anumite riscuri, au fost dublate.


Etichete BulgariamigrantiNikolai NencevBoiko BorisovTurcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live