Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

30 Iunie 2021
Vizualizari: 333
Comentează add

Bulgaria este unul dintre cel mai puţin îndatorate state din UE, iar deficitul său fiscal este de numai 3% în 2020.

Bulgaria este decisă să adere la euro la începutul anului 2024

sergiu-stet-shanghai

 Foto: Arhivă. 

Bulgaria este fermă în hotărârea ei de a adera la moneda unică europeană de la 1 ianuarie 2024 şi intenţionează să efectueze plăţi în euro fără perioadă de tranziţie odată ce se va alătura zonei euro, au declarat miercuri oficiali ai guvernului şi Băncii Centrale de la Sofia.
 
Reuters amintește că, una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană, Bulgaria a fost admisă împreună cu Croaţia în mecanismul ERM-2 (Mecanismul Ratelor de Schimb 2), treaptă obligatorie în procesul de aderare la zona euro, stabilită anul trecut, în luna iulie.
 
Potrivit proiecutului de Plan naţional de aderare a Bulgariei la zona euro, aprobat miercuri, 30 iunie, bulgarii vor putea să plătească atât în euro, cât şi în moneda naţională, leva, încă o lună după adoptarea monedei unice europene.
 
Bulgaria este unul dintre cel mai puţin îndatorate state din UE, iar deficitul său fiscal este de numai 3% în 2020, în ciuda creşterii cheltuielilor pentru reducerea impactului pandemiei de COVID-19 asupra locurilor de muncă şi asupra activităţilor economice.

Etichete ERM-2euroBulgariamonetar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live