Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Iulie 2022
Vizualizari: 244
Comentează add

UE și alte țări occidentale au impus Rusiei sancțiuni economice drastice din cauza invaziei în Ucraina.

Bulgaria blochează transferul a aproape 1 milion USD către Ambasada Rusiei

sergiu-stet

     Foto: Arhivă.

Bulgaria a blocat un transfer bancar în sumă de aproape 890.000 de dolari către Ambasada Rusiei, pe fondul sancțiunilor UE, a anunțat miercuri, 6iulie, ministrul de Finanțe, Assen Vassilev.

Reuters amintește că blocarea banilor are loc la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de membri ai personalului diplomatic rus din Bulgaria.

"Este vorba despre un transfer bancar către Ambasada Rusiei, care intră direct sub incidența sancțiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare înghețate", a declarat Vassilev.

Assen Vassilev a spus că Ambasada Rusiei a cerut o derogare deoarece fondurile erau necesare pentru plata salariilor personalului. Oficialul a spus că guvernul bulgar poartă în prezent discuții cu Bruxelles-ul privind renunțarea la sancțiuni sau pentru a permite transferul.

Bulgaria, stat membru al UE și NATO, cândva un aliat apropiat al Rusiei, a fost marcată de tensiuni diplomatice după ce premierul în funcție, Kiril Petkov, a anunțat expulzarea a 70 de membri ai personalului diplomatic rus din motive de spionaj.

Moscova a spus că va riposta, iar ambasadorul Rusiei la Sofia a anunțat că va cere Guvernului rus să închidă Ambasada. UE și alte țări occidentale au impus Rusiei sancțiuni economice drastice din cauza invaziei în Ucraina. 


Etichete Kiril Petkovambasada RusiaBulgariabancă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live