Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

28 Iulie 2020
Vizualizari: 270
Comentează add

Printre măsurile de stimulare a economiei bulgare au fost menționate 180 de milioane de euro pentru autostrăzile în construcție.

Bulgaria: Bani pentru autostrăzi

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Bulgaria preia exemplul Greciei și a anunțat că va permite turiștilor proveniți din Serbia, Macedonia de Nord, Albania, Kosovo, Bosnia, Muntenegru, Republica Moldova, Israel și Kuweit să viziteze stațiunile sale începând de astăzi doar dacă dețin un rezultat negativ al testului COVID-19.

Testele trebuie să fie făcute cu 72 de ore înainte de sosirea în țară. Turiștii din Ucraina vor primi permisiunea de a intra în aceleași condiții începând cu 30 iulie, a mai precizat Ministerul bulgar al Sănătății.

Între timp, pe fondul protestelor din țară, premierul Borisov a anunțat noi măsuri economice inclusiv pentru susținerea turismului. O parte din fondurile necesare vor veni de la Uniunea Europeană.

Printre măsurile de stimulare a economiei, finanțate din programele europene, au fost menționate 180 de milioane de euro pentru autostrăzile în construcție Sofia-Varna, Sofia-frontiera cu Serbia, ultimul tronson din Sofia-frontiera cu Grecia și un tronson din drumul de patru benzi Vidin-Sofia.

Primul ministru a repetat măsuri anunțate anterior, precum tichete gratuite de turism, de 105 euro, pentru 38.000 de persoane care participă la combaterea COVID-19 și subvenție de 35 de euro pe un loc din zborurile charter, de care pot profita 400.000 de turiști străini.

Va fi redus de la 20 la 9% TVA-ul pentru transportul de turiști pentru agențiile de turism, vinul și berea în restaurante și baruri. Taximetriștii vor fi scutiți de taxe pe durata epidemiei.


Etichete (ii)bulgariaautostrazi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live