Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, Sofia

5 Ianuarie 2019
Vizualizari: 883
Comentează add

Bulgaria ameninţă că va bloca adoptarea Pachetului Mobilitate 1 (aşa-numitul "Pachet Macron"), dacă cererile transportatorilor vor fi respinse de Comisia Europeană.

Bulgaria ameninţă că se va opune adoptării "Pachetului Mobilitate 1"

petio-petkov-sofia

Foto: Arhivă.

Bulgaria ameninţă că va bloca adoptarea Pachetului Mobilitate 1 (aşa-numitul "Pachet Macron"), dacă cererile transportatorilor vor fi respinse de Comisia Europeană.

Firmele de transport consideră că sunt inacceptabile unele prevederi, cum ar fi obligarea şoferului să se întoarcă acasă la fiecare trei săptămâni şi interdicţia de a petrece odihna săptămânală în vehicul.

Avertismentul a fost anunţat de ministrul Transporturilor, Rosen Jeliazkov.

La o conferinţă de presă cu participarea unor deputaţi europeni din toate partidele reprezentate în Parlamentul de la Strasbourg şi reprezentanţi ai transportatorilor, el a declarat că Bulgaria nu va permite ca interese protecţioniste şi lobbyiste să distrugă unul din cele mai bune sectoare ale economiei sale.

"Pachetul Mobilitate 1 conţine reguli discriminatorii, neproporţionale şi protecţioniste care încalcă principiile concurenţei şi pieţei libere", a spus Jeliazkov.

Eurodeputatul Anghel Djambazki a declarat că adoptarea "Pachetului Macron" va provoca un adevărat tsunami de migranţi.

150.000 de şoferi şi funcţionari din acest sector vor fi nevoiţi să plece, cel mai probabil cu familiile, în ţările vest-europene.

Preşedintele Uniunii Transportatorilor, Iordan Arabadjiev, a anunţat că la acţiunea de protest din 10 ianuarie la Bruxelles vor participa 600 de şoferi bulgari.


Etichete BulgariaPachetul Macronpachetul mobilitate 1blocaretransportatoricomisia europeanasoferimigranti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live