Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

13 Ianuarie 2017
Vizualizari: 896
Comentează add

Persoanele care formează sau conduc grupuri criminale organizate în scopul realizării traficului ilegal vor primi între 5 şi 15 ani închisoare.

Bulgaria a înăsprit pedepsele pentru traficul de migranţi

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

Bulgaria este una din ţările care are o problemă cu migraţia, mai ales cu traficul de persoane, în care sunt implicaţi de la poliţişti de frontieră până la reţele infracţionale. Parlamentul de la Sofia a înăsprit sever, cu până la 12 ani închisoare, pedepsele pentru trafic de migranţi.

Pedepse şi mai mari sunt prevăzute pentru recidivă sau dacă delictul este realizat de grupuri criminale organizate. Parlamentul a votat, aproape în unanimitate, amendamente la Codul Penal, care dublează, practic, sentinţele pentru trafic ilegal de oameni.

O persoană care primeşte, transportă, asigură adăpost unor migranţi ilegali sau grupuri de migranţi şi ]i ajută la traversarea ilegală a frontierei va fi pedepsită cu între 5 şi 12 ani de închisoare şi o amendă de la 15 la 20.000 de leva, 7.500 - 10.000 de euro.

În caz de recidivă pedeapsa va fi între 7 şi 15 ani închisoare, iar amenda va creşte la între 10.000 şi 50.000 de euro. Tribunalul va putea ordona confiscarea parţială sau totală a proprietăţilor făptaşului.

Persoanele care formează sau conduc grupuri criminale organizate în scopul realizării traficului ilegal vor primi între 5 şi 15 ani închisoare. Participanţii la astfel de grupuri între 3 şi 10 ani. Amendamentele au fost sprijinite de toate grupurile parlamentare, cu excepţia celui al MDL, partidul etnicilor turci şi al musulmanilor. Lideri ai acestuia au declarat că, deseori, victimele traficului sunt prezentate drept criminali.

Din coaliţia Bloc patriotic au avertizat că la primăvară, o dată cu încălzirea vremii, problema traficului de migranţi va deveni din nou actuală. Activitatea criminală uneori se desfăşoară sub umbrela Poliţiei de Frontieră, scriu mediile bulgare. Participă pompieri şi poliţişti, care transportă migranţii cu automobile de serviciu.

Generalul Atanase Tanasov, deputat din Blocul reformator, afirmă că ofiţeri superiori din Ministerul de Interne şi din serviciile secrete câştigă bine de pe urma traficului. Majoritatea organizatorilor sunt arabi stabiliţi de ani de zile la Sofia. Tariful mediu până la Belgrad este de 850 de euro pe persoană, traversarea Serbiei costă între 800 şi 1.500 de euro.


Etichete Atanase TanasovSofiamigranţiilegalifrontierătraficpersoane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live