Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Vineri, 26 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

21 Octombrie 2018
Vizualizari: 397
Comentează add

Poliţia Română a lansat ieri, la Bucureşti, "Buletinul Siguranţei Rutiere"

"Buletinul Siguranţei Rutiere"

adriana-turea

 

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice din România, în perioada 2013-2017, au fost indisciplina pietonilor şi viteza neregulamentară sau neadaptată la condiţiile de drum, reiese din Buletinul Siguranţei Rutiere, lansat de Poliţia Română, la Bucureşti.

Potrivit raportului, anul trecut numărul accidentelor cauzate de biciclişti a crescut cu 25% faţă de 2013.   

Comisarul şef de poliţie Marian Măndescu, de la Direcţia Rutieră, a precizat că printre cauzele accidenelor se numără viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi indisciplina bicicliştilor.   

Marian Măndescu: "Majoritatea accidentelor grave se concentrează în localităţi, fie că vorbim de localităţi urbane, fie că vorbim de localităţi rurale. Cele mai multe persoane decedate provin din accidente produse având ca şi cauză neacordarea priorităţii de trecere sau indisciplina pietonală". 

Comisarul şef de poliţie Ioana Gavril de la Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, spune că, din punct de vedere al circulaţiei, mediul rural de confruntă cu o serie de probleme. 

Ioana Gavrilă: "Dispunerea liniară a localităţilor rurale de-a lungul principalelor drumuri din România, drumuri naţionale, europene, lipsa de şosea de centură. O altă provocare este reţeaua de drumuri învechită, cu pericole şi obstacole de tot felul.

Mediul rural are şi o gamă extinsă de utilizatori de drumuri, cum sunt pietonii, bicicliştii, căruţaşii, care se întâlnesc în trafic cu autoturisme care se conduc cu viteză, cu vehicule agricole care merg cu viteză foarte redusă şi din combinaţia aceasta există riscul de a se produce accidente". 

S-a mai constatat că în mediul rural conducerea autovehiculelor fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice este mai frecventă decât în mediul urban. 


Etichete politiaBuletinul Siguranţei RutiereMarian MăndescuDirectia RutieraIoana Gavrilaccidente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live