Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

22 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1174
Comentează add

Parlamentarii din comisiile pentru cultură au avizat favorabil bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune.

Bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune, avizat favorabil

oana-bala

Parlamentarii din comisiile pentru cultură au avizat favorabil bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune.

A fost admis şi un amendament care prevede alocarea sumei de 1.200.000 de lei pentru finanţarea activităţii postului Radio Chişinău.

"Bugetul alocat pentru anul viitor Societăţii Române de Radiodifuziune este unul echilibrat şi asigură buna funcţionare a tuturor entităţilor din cadul Radio România", a declarat Preşedintele Director General al instituţiei, Ovidiu Miculescu, în faţa comisiilor pentru cultură ale parlamentului.

El a semnalat însă o problemă legată de cheltuielile cu Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, care se transferă de la an la an.

O soluţie ar fi, în opinia sa, renunţarea la anumite staţii pe unde medii şi înlocuirea lor cu frecvenţe FM. 

"Avem probleme importante de acoperire, inclusiv acum şi Radio România este sărit tot timpul la acordarea de frecvenţe, mai ales că cei care au fost în comisiile trecute ştiu momentul apariţiei unei reţele private în care, nu numai că nu ni s-au dat, au fost luate frecvenţe din pachetul nostru", a arătat Ovidiu Miculescu.  

Deputatul UDMR Márton Árpád recunoaşte că este o problemă legată de Societatea de Radiocomunicaţii de care vinovat se face statul.

"Avem aceeaşi problemă. De la sine putere SNR fixează costul pe care nici Televiziunea şi nici Radiodifuziunea nu-l pot plăti. Guvernul ştie care este preţul, cu toate acestea, deşi conform legii este obligat să dea întreaga sumă de bani, nu o dă, iar ANCOM mai piteşte acolo nişte frecvenţe. De vină este statul", a declarat deputatul UDMR Márton Árpád.  

La rândul său, preşedintele comisiei pentru cultură din Senat, social-democratul Georgică Severin a spus că această problemă poate face obiectul unei dezbateri într-o viitoare şedinţă a comisiilor reunite, la care să participe toţi factorii de decizie din domeniu.

Ideea a fost susţinută şi de reprezentanţii opoziţiei.


Etichete Societatea Română de RadiodifuziuneOvidiu Miculescucomisii pentru culturăparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live