Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

14 Octombrie 2015
Vizualizari: 1332
Comentează add

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici a spus că FMI pledează pentru un deficit bugetar de 1% în 2016, dar că România va opta pentru o creştere economică robustă şi de durată.

Bugetul pe 2016, tema discuţiilor de ieri dintre MFP şi FMI

iulian-olescu

Finance Minister Eugen Teodorovici. Photo: gov.ro.

Construcţia bugetului pe 2016 a fost una dintre temele aflate în discuţia de astăzi dintre reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional cu ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici.

Alte teme s-au referit la situaţia companiilor de stat şi la implementarea reformelor structurale.

"Bugetul pe 2016 este principalul nostru subiect de discuţie în următoarele zile. De asemenea au fost discuţii din partea FMI vizavi de modul în care fondurile europene se vor utiliza în următoarea perioadă, o mai bună perioadă a fondurilor europene astfel încât până la final de 2015 să putem utiliza cât mai mult din această execuţie financiară pentru 2007-2012. De asemenea, împreună, să putem găsi, să spunem, cele mai bune soluţii pentru 2016 vizavi de partea de investiţii", a spus Eugen Teodorovici.

În urma discuţiilor s-a convenit să se decidă, cu sprijinul BM şi al BERD, ce trebuie făcut în cazul companiilor de stat, astfel încât acestea să nu mai reprezinte găuri negre în buget - a mai precizat ministrul finanţelor.

El a adăugat că FMI pledează pentru un deficit bugetar de 1% în 2016, dar că România va alege să opteze ca prioritate pentru o creştere economică robustă, de durată. 


Etichete FMIAndrea Schaechtermisiune tehnicăBucureştiministerul finanţelor publicerelaxare fiscalăbugetul pe 2016reforme structurale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live