Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

9 Decembrie 2014
Vizualizari: 1301
Comentează add

În plin proces de negociere cu reprezentanţii FMI şi Băncii Mondiale, prim-ministrul Victor Ponta dă asigurări că bugetul pe 2015 nu va aduce nicio mărire de taxe sau de impozite.

Bugetul pe 2015 "nu aduce nicio mărire de taxe sau de impozite"

iulian-olescu

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: facebook.com/victor.ponta.

Guvernul îi va trimite Parlamentului proiectul bugetului pe anul viitor cel mai probabil vineri, după cum a anunţat premierul Victor Ponta, dar discuţiile cu misiunea creditorilor internaţionali nu s-au încheiat.

Reprezentanţii finanţatorilor internaţionali, prezenţi zilele acestea, la Bucureşti, spuneau că aşteaptă o serie de măsuri propuse de Guvern, care să acopere golul lăsat de anumite măsuri luate înaintea campaniei electorale.

Dacă la sfârşitul săptămânii trecute se vorbea de poziţii aproape diametral opuse, Guvernul insistând pentru 1,4, ba chiar mai mult decât atât, iar FMI-ul vorbind de o cifră mult mai mică, de data aceasta se pare că poziţiile s-au mai apropiat.

Unii reprezentanţi ai ministerului de finanţe au lăsat să se înţeleagă că echipele tehnice au muncit aproape toată ziua la refacerea calculelor în încercarea de a reconcilia cele două părţi.

În pofida neînţelegerilor cu creditorii internaţionali, premierul Victor Ponta dă din nou asigurări că bugetul de stat pe anul viitor nu va aduce nicio mărire de taxe sau de impozite.

"Un buget pe 2015, care să prevadă foarte clar că nu se adaugă niciun fel de taxă şi impozit şi că se acoperă toate măsurile de creştere economică şi de protecţie socială deja adoptate, şi anume: rămâne în vigoare reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului reinvestit, bineînţeles cota unică, dar şi indexarea pensiilor, a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi a alocaţiilor pentru copii", a anunţat Victor Ponta. 


Etichete FMIBanca MondialăbugetnegocierideficiteconomietaxeimpoziteVictor Pontafinanţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live