Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Decembrie 2014
Vizualizari: 1144
Comentează add

Anul viitor, a spus premierul Victor Ponta, va fi menţinută cota unică de impozitare, reducerea CAS la angajator, precum şi scutirea de impozit pentru profitul reinvestit.

Bugetul pe 2015, "fără măriri de taxe şi impozite"

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta a reiterat astăzi că proiectul bugetului de stat pentru anul viitor nu va avea la bază măriri de taxe şi impozite. 

Şeful guvernului susţine că discuţia cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional aflaţi la Bucureşti a fost bună şi că aceştia au primit detalii despre situaţia economică din România. 
 
"Au constatat şi ei că nu doar că avem creştere economică, dar că după 11 luni avem un deficit doar de 0,2% din PIB şi prin rectificarea de mâine o să plătim în avans multe din lucrurile pe care trebuia să le plătim anul viitor şi anume în primul rând titlurile executorii pentru profesori pentru magistraţi, pentru cei care aveau hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, în al doilea rând plătim toate arieratele şi ale guvernului central şi ale guvernelor locale, mai plătim din ceea ce trebuia pe restituiri anul vliitor. 
 
"Deci, practic, cam 2,5 miliarde-3 miliarde de lei pe care ar fi trebuit să le plătim anul viitor le plătim anul acesta pentru că ne-am gospodărit bine şi pentru că avem încasări mai mari şi cheltuieli mai mici", spune premierul.  
 
Anul viitor, a spus premierul Ponta, va fi menţinută cota unică de impozitare, reducerea CAS la angajator, precum şi scutirea de impozit pentru profitul reinvestit. 
 
O misiune tehnică a Fondului Monetar Internaţional se află la Bucureşti astăzi, având deja loc primele discuţii cu reprezentanţii guvernului pe marginea proiectului de buget pentru 2015 înainte ca acesta să fie adoptat la Palatul Victoria şi promovat în parlament.
 

Etichete FMIbugetCalin Popescu TariceanupremierVictor PontadiscutiiguvernIoana PetrescuDarius Valcov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live