Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

14 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1450
Comentează add

Indexarea pensiilor peste rata inflaţiei, precum şi creşteri salariale pentru profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi sunt obiective pentru noul buget, a arătat Victor Ponta.

Bugetul pe 2014 a fost aprobat de guvern Bugetul pe 2014 a fost aprobat de guvern - Conține audio

sorin-solomon

Premierul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta a anunţat că bugetul pe anul 2014 a fost aprobat de guvern şi a fost trimis parlamentului spre dezbatere şi adoptare.

Premierul Victor Ponta a mai anunţat că datorită creşterii înregistrate în primele nouă luni ale anului, în 2013 se ajunge la PIB-ul din 2008.

"Adică închidem o perioadă de scădere a României: 2009 - 2010 - 2011 - 2012. Şi, din 2013, am revenit, după cinci ani, acolo unde eram în 2008. Şi, evident, în 2014 vom avea cel mai mare PIB calculat după Revoluţie" a mai spus Victor Ponta.

Premierul aprezentat şi câteva date sintetice ale bugetului din 2014.

"Banii României în anul 2014 sunt 230 miliarde lei, 216 miliarde vin din taxe, impozite şi alte venituri, 14 mld va fi deficit", a declarat Victor Ponta în conferinţa de presă de prezentare a bugetului.

AUDIO: Declaraţia prim-ministrului Victor Ponta privind bugetul pe anul 2014.

Premierul mai spune că din buget vor fi alocate 50 de miliarde pentru plata salariilor.

"I-am împărţit pe categorii mari: în primul rând, 15 miliarde merg ca salarii pentru ceea ce în limbajul american se numeşte "law enforcement", în România le putem spune structuri militare, de securitate, de ordine publică şi justiţie, şi aici aveţi ministerul de interne cu 7 miliarde, ministerul apărării cu 4 miliarde, SRI - 900 de milioane, STS - 200 de milioane, SIE - 120, aici este SPP, care are 120 de milioane.

"Pentru Ministerul Public, pentru procurori - 650 de milioane de lei; judecători şi grefieri, adică justiţie - 1,3 miliarde, Înalta Curte, CSM, cu totul, aproximativ 15 miliarde de lei pentru structuri militare, de securitate, de ordine publică şi justiţie. Aproximativ 10 miliarde sunt salariile pentru profesori şi cadre didactice. Nouă miliarde sunt salariile plătite la nivel local" a spus Victor Ponta.

Indexarea pensiilor peste rata inflaţiei, precum şi creşteri salariale pentru profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi sunt obiective pentru noul buget, a mai spus Victor Ponta.


Etichete PremierVictor PontabugetadoptatParlamentdezbatere2014salariidezvoltarePIBbugetarisănătateînvăţământ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live