Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Martie 2021
Vizualizari: 183
Comentează add

Bugetul din acest an este unul echilibrat, acest lucru fiind confirmat de Consiliul Fiscal - spune premierul Florin Cîțu.

Bugetul din acest an „este unul echilibrat”

radiojurnal

Florin Cîţu. Foto. gov.ro

Bugetul de stat pe 2021 va fi evaluat luna aceasta de Comisia Europeană, iar luna viitoare vom avea și o analiză din partea agențiilor de rating - anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, sâmbătă, la Focșani.

El a susținut că bugetul din acest an este unul echilibrat, acest lucru fiind confirmat de Consiliul Fiscal.

Premierul a arătat că acest buget are în centru investițiile, iar mai bine de jumătate din fondurile alocate sunt bani europeni.

Şeful guvernului a menționat că executivul pe care îl conduce nu va crește taxele, soluția pentru o mai bună colectare fiind digitalizarea administrației.

Florin Cîțu: Nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă într-o perioadă în care primul potenţial sau dinamica economiei este sub potențial e sinucigaș,  îți omori economia. România are resurse de venit în economie, trebuie doar o colectare mai bună. Nu cred că doar să schimbi un om sau să schimbi doi oameni vei face colectarea mai bună. Digitalizarea este singura soluţie pe care am observat-o în ultimii 20 de ani, 30 de ani în UE, care a crescut colectarea impozitelor permanent. Deci e-facturarea,  împreună cu conectarea caselor de marcat şi cu SAF-T sunt doar trei proiecte la ANAF, vor creşte veniturile suficient.


Etichete (ii)bugetechilibrat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live