Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

7 Decembrie 2015
Vizualizari: 1735
Comentează add

Săptămâna aceasta, legea va intra în dezbaterea Parlamentului şi aici vor fi, de fapt, trasate tuşele finale, tot aici vor fi făcute şi negocierile cele mai dificile.

Bugetul de stat pentru 2016, în dezbatere publică

alin-serbanescu

Ministrul finanţelor publice, Anca Dragu. Foto: gov.ro.

Bugetul de stat pe 2016 se află în dezbatere publică, odată ce a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor şi au fost anunţate inclusiv sumele de care va dispune fiecare ordonator de credite.

Guvernul intenţionează să aprobe în şedinţa de săptămâna aceasta proiectul bugetului de stat pentru anul 2016.

Pentru a putea fi consultat public, proiectul acestui act normativ a fost deja postat de vineri seara pe site-ul Ministerului Fiannţelor.

Se poate observa astfel că Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Educaţiei, cel al Sănătăţii şi cel al Afacerilor Interne vor primi mai mulţi bani anul viitor, în timp ce Ministerul Transporturilor, al Muncii, Ministerul Justiţiei şi cel al Finanţelor vor avea alocate mai puţine fonduri.

Veniturile bugetare prognozate pentru anul viitor sunt cu 3,6 miliarde de lei mai mari decât anul acesta.

Cheltuielile majorate cu aproximativ 13 miliarde de lei ar urma să acopere inclusiv măsurile de relaxare fiscală aprobate de Guvern şi Parlament în anul 2015, afirma ministrul finanţelor publice, Anca Dragu.

"Estimăm câteva posibile evoluţii cu impact pozitiv în cursul anului 2016, cum ar fi încasări peste nivelul programat, deoarece pentru unele măsuri cuprinse în buget, am estimat venituri de o manieră prudentă. O posibilă evoluţie cu impact pozitiv asupra bugetului este accelerarea investiţiilor private, inclusiv a investiţiilor străine directe, care ar putea sa decurgă exact din acest cadru fiscal stabil şi predictibil. Creşterea consumului privat peste nivelul prognozat în cadrul macroeconomic", a spus Anca Dragu.

În bugetul de stat pentru anul 2016 se va regăsi inclusiv creşterea cu 10% a salariilor bugetarilor.

În schimb, salariul minim pe economie nu va fi majorat de la 1 ianuarie, deoarece este nevoie mai întâi de un studiu de impact asupra sectorului privat şi asupra competitivităţii României.

În ceea ce priveşte pensiile administrate privat, majorarea ar urma să fie de doar 0,1 procente anul viitor, şi nu de 0,5%, aşa cum era prevăzut anterior. 


Etichete bugetul pe 2016Anca Dragualocări de fonduridezbatere publicăsite-ul Ministerului Finanţelorrelaxare fiscalăcreşterea salariului minim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live