Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (continuare) Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

15 Martie 2019
Vizualizari: 1257
Comentează add

Declaraţia integrală a preşedintelui României la promulgarea Legii bugetului de stat pe 2019.

Bugetul de stat pe 2019 a fost promulgat Bugetul de stat pe 2019 a fost promulgat - Conține video

rador

 Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă/ presidency.ro.

Ultimul test al responsabilităţii, Legea bugetului de stat, pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conţinutul său, a ajuns la promulgare, neschimbată. O zi, o singură zi a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru ţară.
 
 

 
 
Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea voință refuzul PSD-ului de a repara un buget care în mod evident, va genera efecte negative în economie, resimţite, din păcate, de cetăţeni. Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi pentru români.
 
Nu a fost să fie. Dintr-o logică exclusiv politicianistă, PSD nu a ţinut cont de nimic şi a mers mai departe cu bugetul ruşinii naţionale. Când nici în acest an nu vom avea spitale şi autostrăzi, dar vom avea preţuri majorate, noi taxe şi impozite, deficite şi dezechilibre economice, adevărul nu va mai putea fi contestat.
 
PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului. Degeaba încearcă PSD să găsească ţapi ispăşitori, când de fapt, bugetul a fost întârziat excesiv doar pentru că guvernul l-a aprobat şi l-a trimis Parlamentului pentru dezbateri, cu o întârziere de trei luni de zile, faţă de termenul prevăzut de lege.
 
Majoritatea PSD-istă, interesată mai degrabă de cumetrii politice şi de lupta împotriva justiţiei, demonstrează o lipsă gravă de responsabilitate în ceea ce priveşte finanţele publice şi situaţia economică a României.
 
Exemplul Ordonanţei 114 ne arată că această guvernare este toxică pentru stabilitatea economică şi financiară a României şi pentru bunăstarea populaţiei în acelaşi timp, populaţie care suportă în fiecare zi costurile finale ale incompetenţei şi imposturii PSD.
 
Experimentele unor aşa-zişi vizionari din PSD ameninţă viitorul unor sectoare economice vitale pentru România. Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar care este bazat pe promisiunea că la rectificarea bugetară se vor astupa anumite găuri. Sunt invocate cu cinism în discursuri populiste categoriile cele mai vulnerabile, însă deciziile politice arată că PSD nu este deloc interesat de ceea ce se întâmplă cu aceşti oameni.
 
În legătură cu pensiile, constat că la guvern se trăieşte de-a dreptul într-o lume paralelă. Nu, doamnă prim ministru, nu aţi mărit nimic anticipat. Încetaţi să îi mai amăgiţi pe români şi citiţi propriul dumneavoastră program de guvernare. Da, acela din scoarţă în scoarţă. Acolo scrie clar că în 2018 punctul de pensie va fi 1100 de lei, iar în 2019 şi, da, suntem în 2019, va fi 1265 de lei.
 
Ştiţi cât este punctul de pensie acum? Nu. Nu este 1265 de lei, aşa cum aţi promis şi cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare. Este 1100 de lei. Abia în septembrie - cu creşterea pe care aţi promis-o - şi pe care, sincer, nu ştim dacă o veţi respecta, va creşte la ce aţi promis pentru tot anul, 1265 de lei.
 
Deci pentru anul 2019, creşterea pensiilor este doar la un sfert din ce aţi promis şi doar pe ultimul trimestru. Iar ceea ce numiţi dumneavoastră creşteri anticipate reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise şi se cuvin pensionarilor. Asta este adevărul cu pensiile promise şi mărite.
 
Întotdeauna alţii, nu PSD, sunt de vină pentru starea educaţiei, pentru situaţia din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru întârzierea majorării alocaţiilor copiilor şi pentru drepturile încălcate ale pensionarilor. Doamne fereşte! Nu PSD, ca şi cum nu ar fi PSD la guvernare.
 
În realitate, toată guvernarea PSD-istă din ultimii doi ani este o mare gaură neagră pentru economia românească şi pentru societatea românească, sau, mai simplu spus, guvernarea PSD a eşuat. Iar în legătură cu protestul care se desfăşoară astăzi la ora 15:00, un protest pentru autostrăzi. Vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei şi eu. 

Etichete Klaus IohannispreşedintePSDpensiipunct de pensie#şîeupromisiuni electoralebuget de stat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live