Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

25 Februarie 2021
Vizualizari: 141
Comentează add

Dezbateri tensionate în comisiile din Parlament, asupra proiectelor bugetului de stat și al asigurărilor sociale.

Bugetul de stat: Dezbateri tensionate în comisiile din Parlament

alina-stanuta

Foto: facebook.com/cameradeputatilor

La Parlament au început dezbaterile în comisii la proiectele bugetului de stat și al asigurărilor sociale, două acte normative care vor ghida finanțele publice și economia anul acesta.

Doar opoziția a depus amendamente, sunt mii, dar au șanse minime să modifice proiectele trimise de guvern.

Dezbaterile sunt însă tensionate, după cum se vede deja în Comisia pentru învățământ.

Deja la Ministerul Administrației și Internelor s-a dat aviz favorabil în comisiile pentru apărare. Ministrul de resort, Lucian Budea, spunea că este cel mai mare buget al Ministerului de Interne, care asigură, printre altele, și dotări de ultimă oră pentru angajați.

Comisiile reunite pentru cultură dezbat la această oră, urmând să dea aviz pentru proiectul legii bugetului de stat, în prezența ministrului Bogdan Gheorghiu, care a enumerat câteva priorități, ca programul Timișoara - capitală europeană a culturii în 2021 și Festivalul George Enescu.

Dezbaterile din comisiile pentru învățământ au debutat cu tensiuni între putere și opoziție pe chestiuni procedurale, în speță cine are dreptul să conducă ședința. Președintele Comisiei pentru învățământ de la Senat, liberala Monica Anisie, sau cea de la Camera Deputaților, social-democrata Natalia Intotero. Discuții în comisie au fost și dacă se supune sau nu la vot cine conduce lucrările, nefiind un acord.
*
-: Cine este pentru? Vă rog, secretarii...
-: Votaţi cu forţa, doamna ministru, forţaţi legislaţia şi regulamentul, doamna ministru.
-: Nu este prevăzut în regulament...
-: Trebuie să rezolvăm acest blocaj, să trecem la discuţia pe fond. Doriţi să ştiţi ce buget se alocă învăţământului sau vă preocupă circul? Haideţi să deblocăm acest impas prin vot. Votul este cea mai democratică formă prin care iei o decizie. Haideţi să discutăm pe fond...
-: Doamna Anisie a condus prima şedinţă comună.
-: ... ce avem de discutat, nu mai blocaţi şi nu mai faceți circ!
*
Reporter: S-a tranșat apoi prin vot apoi chestiunea, iar președinta Comisiei pentru învățământ din Senat, Monica Anisie, este cea care conduce lucrările la această oră. Parlamentarii, miniștrii și jurnaliștii care participă fizic la dezbaterile de după-amiază din comisiile pentru buget sunt testați cu teste rapide de personal specializat aici, în parlament.

(RS)


Etichete parlamentbugetdezbateri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live