Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

7 Mai 2021
Vizualizari: 324
Comentează add

Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, a susținut că acest buget va permite efectuarea de investiții așteptate de bucureșteni în domenii precum termoficare și infrastructură.

Bugetul capitalei a fost votat de majoritatea din Consiliul General

atena-teognoste

  Foto: www.facebook.com/PMBucuresti.

Bugetul Capitalei a fost votat vineri, 7 mai, de majoritatea din Consiliul General, compusă din PNL, USR PLUS și PMP. Față de proiectul inițial au fost tăiate atât venituri, cât și cheltuieli pe care municipalitatea le preconizează pentru acest an.
 
Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, a susținut că acest buget va permite efectuarea de investiții așteptate de bucureșteni în domenii precum termoficare și infrastructură, dar și plata unor lucrări deja efectuate.
 
"Este un buget al curățeniei în care scoatem cheltuieli inutile. Primăria Capitalei se va ține de cuvânt, din acest moment va plăti tot ce a consumat și va plăti în termen. Şi este un buget de deschidere către investiții, către acele investiții pe bucureştenii le așteaptă de multă vreme, alocăm bani pentru investiții în termoficare. E vorba de investiții în infrastructură, terminăm Prelungirea Ghencea, Pasajul "Doamna Ghica", parcarea de la Pantelimon", a declarat primarul general al capitalei.
 
Ce cheltuieli în sumă de un miliard de lei au fost eliminate din buget, a explicat consilierul general din partea PNL, Adrian Moraru.
 
"Am tăiat aproape 10% de la subvenția pe căldură, în condițiile în care avem probleme și ar trebui să dezvoltăm reţeaua, am tăiat subvenția de la transport, în condițiile în care RATB-ul este într-o situație delicată, am tăiat investițiile de la Glina și avem probleme cu gropile de gunoi şi cu toate... Am tăiat /.../, dar şi alte zone care însemnau atât extinderea rețelei de apă potabilă, cât și a apei uzate, am tăiat 100 de tramvaie şi tot cam atâtea autobuze electrice, am tăiat de la piste de biciclete, am tăiat câteva zeci de kilometri de reabilitare de reţea termică. Acestea sunt lucrurile pe care le-am tăiat, că nu e vorba numai că am redus venituri, am redus şi din cheltuieli. Asta nu înseamnă că ele, în viitor, nu ar putea să fie finanţate, dar voiam să mă sigur că am înţeles bine ce votăm acum", susține consilierul PNL, Adrian Moraru.
 
Bugetul Capitalei a fost votat cu 34 de voturi pentru, cinci împotrivă şi 15 abţineri.

Etichete Nicușor DanbugetCGMBprimărieprimar generalAdrian Moraru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live