Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

Marţi, 23 Februarie 2021
Vizualizari: 68
Comentează add

Se dă astăzi startul parcursului în parlament a proiectelor bugetelor de stat și al asigurărilor sociale de stat, cu țintă de aprobare la începutul săptămânii viitoare.

Bugetul, în Parlament

florin-lepadatu

 Foto: cdep.ro

Se dă astăzi startul parcursului în parlament a proiectelor bugetelor de stat și al asigurărilor sociale de stat, cu țintă de aprobare la începutul săptămânii viitoare. Guvernul a trimis de dimineață cele două proiecte în legislativ și conducerile celor două Camere ar urma să stabilească, peste câteva ore, calendarul de dezbatere.

Între timp, însă, a început procedura parlamentară pentru aprobarea proiectului Legii plafoanelor, act normativ care precede întotdeauna adoptarea bugetelor de stat și care stabilește nivelurile ce nu pot fi depășite pentru deficit sau, de exemplu, pentru cheltuielile de personal.

Pentru detalii suntem acum în direct, de la parlament, cu reporterul RRA Alina Stănuță.

Reporter: Senatorii au pe ordinea de zi a ședinței un singur punct: proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pentru anul 2021.

Potrivit proiectului, plafonul deficitului bugetar exprimat ca procent în Produsul Intern Brut este, în acest an, de 7,16%, iar pentru anul viitor este de 5,84%. Plafonul cheltuielilor de personal este de 9,8% din PIB în 2021 și de 9,1% în anul 2022.

Același document emis de guvern indică faptul că plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene, pentru sfârșitul anului 2021 este de 52% din Produsul Intern Brut.

Cel mai probabil, după ce astăzi va fi adoptat de Senat, ca primă Cameră sesizată, documentul va ajunge mâine la Camera Deputaţilor pentru a fi supus votului.

Proiectele bugetelor de stat și al asigurărilor sociale de stat, adoptat ieri de executiv, au ajuns la parlament, iar astăzi, de la ora 15:00, este programată ședința conducerii legislativului pentru a decide calendarul dezbaterii și votului documentelor.

Cel mai probabil, votul în plen se va da săptămâna viitoare.


Etichete buget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live