Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Aprilie 2019
Vizualizari: 317
Comentează add

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat pentru postul nostru de radio, că ştirea, potrivit căreia 500 de mii de pakistanezi ar urma să vină să muncească în România este falsă.

Budăi-Guvernul a aprobat pentru acest an numărul maxim de muncitori străini

radiojurnal

Ministrul Muncii, Marius Budăi. Foto: Agerpres.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat pentru postul nostru de radio, că ştirea, potrivit căreia 500 de mii de pakistanezi ar urma să vină să muncească în România este falsă.

El a explicat că Guvernul a aprobat pentru acest an numărul maxim de muncitori străini care pot veni să lucreze în ţara noastră:     

Marius Budăi: "Această ştire nu este dintr-o sursă oficială din România. Eu ce pot să vă spun la această dată, într-adevăr, avem un deficit al forţei de muncă în România, dar noi avem hotărâre de guvern la această dată un contingent aprobat de 20 de mii de lucrători pentru anul 2019. Cu siguranţă, acest contingent poate fi mărit, dar repet nu pentru o ţară anume, este un contingent total pentru toate statele terţe la nivel global şi ne referim la lucărători permanenţi, detaşaţi, stagiari, şi nu avem aşa ceva la această dată, noi nu avem asemenea discuţii, în concluzie este o ştire falsă".

Reporter: Ministrul Muncii mai spune că până în prezent la Inspectoratul General pentru Imigrări au fost depuse 6000 de solicitări din partea unor cetăţeni straini, care vor să muncească în România.


Etichete Ministrul MunciiMarius Budăipakistanezimuncitoriguvernmuncitori strainiimigranti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live