Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

29 Decembrie 2016
Vizualizari: 1183
Comentează add

Bulgaria va fi un partener loial şi previzibil al NATO şi al Uniunii Europene, a declarat într-un interviu pentru Financial Times noul preşedinte al ţării, Rumen Radev.

Bucureşti şi Bruxelles, primele vizite ale noului preşedinte bulgar

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Rumen Radev.

Bulgaria va fi un partener loial şi previzibil al NATO şi al Uniunii Europene, a declarat într-un interviu pentru Financial Times noul preşedinte al ţării, Rumen Radev.

El a precizat că vede drept o necesitate colaborarea NATO-Rusia.

"Ne aflăm în faţa unor provocări comune, precum terorismul şi fundamentalismul islamic. Fără un dialog mai bun cu Rusia şi reducerea gradului de confruntare, nu vom putea răspunde ameninţărilor globale", îşi motivează Radev atitudinea pozitivă faţă de Moscova.

Noul preşedinte însă declară că niciodata în viaţa sa nu a vizitat Rusia. Primele sale vizite după învestire vor fi nu la Moscova, ci la Bruxelles şi Bucureşti.  Vizita în România se explică prin dorinţa exprimată în timpul campaniei electorale de a pune modelul românesc anticorupţie în centrul eforturilor sale personale de combatere a problemelor cronice ale ţării.

Referindu-se la colaborarea în cadrul Uniunii Europene, Radev declară că Sofia nu acceptă şi nu este mulţumită de Europa cu două viteze. Bulgaria trebuie să devină un membru adevărat al Alianţei Nord-Atlantice cu capacităţi reale, un partener loial şi previzibil, consideră Radev.


Etichete Bulgaria va fi un partener loial şi previzibil al NATO şi al Uniunii EuropeneFinancial TimesRumen Radev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live