Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iunie 2016
Vizualizari: 1097
Comentează add

În București, candidata la primăria generală a Alianţei PSD+UNPR este prima plasată, cu 45% din opțiuni.

București: Rezultate parțiale ale alegerilor locale

radiojurnal

Foto: gabriela-firea.ro.

Reporter: Cătălin Purcaru - candidatul PSD-UNPR, Gabriela Firea, a obţinut 45,51% din voturile bucureştenilor, potrivit primelor rezultate parţiale comunicate de Biroul Electoral Central.

Mai multe informaţii despre scrutinul de duminică găsiţi pe pagina noastră specială.

Pe locul al doilea se află candidatul USB, Nicuşor Dan, cu 27,52%, în timp ce candidatul PNL, Cătălin Predoiu, a obţinut 11 procente.

Cinci primării de sector au fost câştigate de alianţa electorală PSD-UNPR, în timp ce la sectorul 1, candidatul USB, Clotilde Armand, se află pe prima poziţie, la distanţă foarte mică faţă de social-democratul Dan Tudorache.

La sectorul 2 Mihai Toader a obţinut 40 de procente, iar la sectorul 3, Robert Negoiţă - 64%. Pentru funcţia de primar al sectorului 4, Daniel Băluţă se află pe primul loc, cu aproximativ 37%, în timp ce la sectorul 5, Daniel Florea a obţinut 36% din voturile exprimate.

Potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral Central, Gabriel Mutu a obţinut 38,76% din voturi pentru Primăria Sectorului 6. Astăzi la ora 10:00, Biroul Electoral Central va raporta rezultatele oficiale parţiale ale scrutinului din 5 iunie.

Candidatul PSD-UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat aseară, după prezentarea exit-poll-urilor care o situează pe prima poziţie în cursa pentru funcţia de primar general, că cei care au câştigat sunt bucureştenii, care au votat "un om şi un program", nu "împotrivă":

Gabriela Firea: Împreună vom demonstra că PSD s-a reformat, că PSD este un partid care respectă cetăţeanul român şi care are o viziune în ceea ce priveşte viaţa fiecărui cetăţean. Ne pasă de oameni şi vom demonstra acest lucru.

Realizator: Candidatul Uniniunii "Salvaţi Bucureştiul", Nicuşor Dan, cotat de exit-poll-uri pe locul doi la Primăria Capitalei, a declarat că, în calitate de consilieri locali şi generali, membrii USB vor lupta pentru bucureşteni:

Nicuşor Dan: Ne vom bate pentru transparenţă, pentru corectitudine în Primăria Municipiului Bucureşti şi în primăriile din Bucureşti, pentru oprirea jafului din banii publici şi pentru primării care să fie corecte cu cetăţeanul.

Realizator: Nicuşor Dan a mai anunţat că Uniunea "Salvaţi Bucureştiul" devine Uniunea "Salvaţi România" şi va participa la alegerile parlamentare.

Prezenţă la vot mai mică decât cea de la scrutinul din 2012

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile locale de ieri a fost mai mică faţă de cea de la scrutinul din 2012, respectiv de 48,43%. Biroul Electoral Central a comunicat, cu puţin timp în urmă, primele rezultate parţiale ale alegerilor locale, după cum ne-a relatat redactorul nostru, Cătălin Purcaru.

Reporter: În 27 de judeţe s-a înregistrat o prezenţă la vot peste media calculată la nivel naţional. Procente de aproximativ 60% s-au înregistrat în judeţele Giurgiu, Teleorman şi Olt. La polul opus s-au situat judeţele Timiş, Iaşi, Harghita, Covasna şi Sibiu. Şi în Bucureşti s-a înregistrat o prezenţă la vot scăzută , doar 33%.

Potrivit primelor date provizorii ale Biroului Electoral Central, candidatul PSD- UNPR, Gabriela Firea a obţinut 45,5% din voturi, în timp ce candidatul USB, Nicuşor Dan a obţinut 27,5%. Pe locul al treilea se află candidatul PNL, Cătălin Predoiu, cu 11%. Astăzi la ora 10, BEC va comunica oficial rezultatele parţiale ale alegerilor locale.


Etichete alegeri locale 2016rezultaterezultate partialeGabriela FireaNicuşor Dan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live