Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

29 Aprilie 2019
Vizualizari: 1575
Comentează add

Autorităţile din Bucureşti anunţă, pentru mijlocul lunii viitoare, introducerea unui nou sistem de transport alternativ – Electric Scooter Sharing.

București: Program-pilot de închiriat trotinete electrice

atena-teognoste

Autorităţile din Bucureşti anunţă, pentru mijlocul lunii viitoare, introducerea unui nou sistem de transport alternativ – Electric Scooter Sharing.

Programul-pilot de închiriat trotinete electrice este realizat de Primăria Capitalei, prin asociere cu un start-up american, prezent în 70 de oraşe din Statele Unite şi Europa.

În Bucureşti, vor fi aduse 1.000 de trotinete electrice dotate cu GPS, care vor putea fi închiriate prin intermediul unei aplicaţii.

Trotinetele vor fi amplasate la gurile de metrou, în parcările publice, în parcuri, în zonele de promenadă şi lângă majoritatea obiectivelor culturale.


Reporterul RRA Atena Teognoste explică modul în care va funcţiona sistemul.


Reporter: Pentru a putea închiria o trotinetă electrică trebuie să fii major, să ai un telefon mobil pentru a descărca aplicaţia şi un card bancar pentru a plăti costul închirierii - ne spune Rebeca Stelea, coordonatorul programului global de juicer de la firma Lime.


Rebeca Stelea: Dorim să aducem trotinetele electrice şi pe piaţa din România, începând cu Bucureşti, sperăm noi, la mijlocul lunii mai. Tariful va fi unul de început de 3 lei, de deblocare a trotinetei, iar apoi se va taxa la minut - 70 de bani. Dimineaţa le veţi găsi în staţii predefinite, vor fi plasate acolo de către echipa noastră de juiceri, iar cetăţenii ce vor să folosească acest serviciu le vor lua, se vor deplasa la locul dorit şi le vor plasa corespunzător într-un loc public.


Reporter: Prin acest program se va crea şi un nou tip de job.


Rebeca Stelea: Practic, oferim românilor care vor un mod de muncă mai flexibil să le colecteze seara, să le încarce la ei acasă, în garaj, într-un loc amenajat, iar apoi, să le plaseze dimineaţa în locuri definite de noi, pe care le pot vedea direct în aplicaţie.


Reporter: Aplicaţia îţi va spune unde poţi lăsa trontineta electrică. Dacă nu ţii cont de atenţionare, rişti să fii taxat în continuare.


Rebeca Stelea: În aplicaţia noastră, cursa nu se încheie, iar dacă o laşi acolo, e ca şi cum e în continuare în folosinţă, n-o poţi parca.


Etichete programtrotinete electricebucurestielectric scooter sharing

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live