Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE - continuare Marţi, 18 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

1 Martie 2017
Vizualizari: 841
Comentează add

Capitala are cel mai mare număr de clădiri expertizate cu risc seismic, avertizează şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Daniel Dragne

Bucureşti e cel mai vulnerabil oraş în caz de cutremur

daniela-manuta

În cazul unui cutremur cu magnitudine mare, Bucureştiul este cel mai vulnerabil oraş, pentru că are cel mai mare număr de clădiri expertizate cu risc seismic, avertizează şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Daniel Dragne.

Daniel Dragne: "Când vorbim de un dezastru, un cutremur, este determinantă starea clădirilor. Aici vorbim de reabilitarea lor din punct de vedere costructiv, aici vorbim de implicare începând de la asociaţiile de proprietari până la structurile centrale ale statului.

Vorbim de mijloace de intervenţie - avem posibilitatea să intervenim, dar este evident că nu vom putea face în această instituţie absolut totul. Nu vom putea fi în 10-12 locuri în acelaşi timp, în acelaşi moment. Există nişte timpi în care vom interveni."

Reporteru nostru Daniela Mănuţă ne-a mai informat că anul trecut s-au achiziţionat pentru inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă prin fonduri europene containere cu echipamente de căutare-salvare, autospeciale de stingere şi pentru intervenţie la înălţimi şi spitale mobile.


Etichete Bucureştivulnerabil la cutremurrisc seismicISU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live