Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 1273
Comentează add

În CGMB, discuţii despre situaţia juridică a unor companii declarate ilegal înfiinţate.

Bucureşti: discuţii despre situaţia unor companii ilegal înfiinţate

radu-dobritoiu

Primarul general, Gabriela Firea, i-a invitat, astăzi, pe liderii celor cinci grupuri politice din cadrul Consiliului General al Bucureştiului la o reuniune de lucru pentru discuţii despre situaţia juridică a patru dintre cele 22 de companii care au fost declarate ca fiind înfiinţate ilegal în noiembrie anul trecut. Primarul general le-a cerut consilierilor municipali să reconfirme înfiinţarea acestor companii prin două treimi din voturile lor, pentru a intra în legalitate. Gabriela Firea a afirmat că aceste companii municipale lucrează în folosul cetăţenilor, prestând servicii de calitate mai bună la tarife mai mici.
Gabriela Firea la RRA: Patru dintre companii, ecoigienizarea şi iluminatul public; de asemenea, cred că nu trebuie să mai mai explicăm de ce avem nevoie de o companie de parking, pentru că avem un deficit foarte mare de parcări în Bucureşti şi de asemenea compania municipală privind consolidarea clădirilor cu risc seismic. Cred că putem ajunge la un acord, la o înţelegere, să salvăm dacă nu toate, măcar partea cea mai importantă din aceste companii şi să mergem mai departe, să dovedim că putem să oferim cetăţenilor servicii de bună calitate la preţuri corecte.
Realizator RRA: Liderii gruprurilor de consilieri ai opoziţiei din partea PNL şi USR au declarat că nu vor vota pentru confirmarea companiilor municipale declarate ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti. Liderul grupului PNL, Cristian Olteanu, a spus că această dezbatere ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu doi ani.
Cristian Olteanu la RRA: Noi credem foarte clar că orice schimbare în cadrul modelului de conducere administrativă a oraşului trebuie să aibă loc după o dezbatere, după discuţii cu toate forţele politice care reprezintă întregul oraş în acest consiliu general. Nu a avut loc, de aceea noi am votat împotrivă, pentru că nu puteam să votăm la pachet 19 societăţi. Nu putem fi de acord în mod garantat, sigur cu ideea de a confirma. Nu avem ce să confirmăm, din moment ce instanţa a spus foarte clar că acele proiecte de hotărâre au fost adoptate ilegal.
 


Etichete Cristian OlteanuGabriela FireaCGMB

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live